PVDA: ‘Veiligheid voorop bij fietspaden langs De Centrale As’

Dinsdag 14-02-2017
LEEUWARDEN - De provincie Fryslân moet de fietspaden langs De Centrale As veiliger maken voor fietsers in het donker. Dat vindt de PvdA.

Statenlid Wanda Ottens stelt schriftelijke vragen over de klachten van naar schoolgaande kinderen en dorpsbelang Sumar over een onverlicht stuk fietspad tussen Burgum en De Tike. “Als scholieren zich onveilig voelen, moet er direct actie ondernomen worden.”

Andere fietspaden

De PvdA is verbaasd over uitspraken dat het niet verlichten van de fietspaden provinciaal beleid zou zijn. “Veiligheid is veel belangrijker dan beleid”, reageert Ottens. Het Statenlid wil weten of er, naast het fietspad in Tytsjerksteradiel, ook nog andere fietspaden langs De Centrale As onverlicht en onveilig zijn. “Als het een bewuste keuze is om specifieke fietspaden niet te verlichten willen we daar opheldering over”, aldus Ottens.

Buitengebieden

Dat Friese scholieren veilig naar school kunnen is voor de PvdA al lange tijd een punt van aandacht. Zo nam Provinciale Staten op 23 september 2015 een motie van de PvdA aan, waarin de provincie Fryslân werd opgeroepen een actieplan te maken over de veiligheid langs provinciale wegen in de buitgebieden.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie