Be Quick Dokkum thuis met 4-1 langs VVI · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum thuis met 4-1 langs VVI

zaterdag 13 september 2014

Be Quick heeft de eerste drie punten binnen dankzij een verdiende overwinning op VVI. Al na twintig minuten stond een 2-0 voorsprong op het scorebord. Janco Wiersma was de grote man bij de thuisclub. De grillige en snelle spits scoorde drie keer en was onbetwist man of the match. Be Quick had een vliegende start want al na twee minuten was het 1-0.

Na een goede voorzet van Freerk Wouda kopte Janco Wiersma met een fraaie achterwaartse kopbal de 1-0 binnen. Be Quick was oppermachtig en kwam na twintig minuten op 2-0. Na een kopbal van Folkert van Dongera gaf Janco Wiersma het beslissende tikje. De gasten konden daar heel weinig tegenover stellen en de wedstrijd leek voor rust al beslist te kunnen worden. Een goed schot van de sterk spelende Tjalling de Boer betekende bijna 3-0.

Al vrij snel na rust kreeg Be Quick een kans op 3-0, maar de voorzet van Rudolf Banga kon net niet worden verzilverd door Ynte Koopal. VVI begon daarna beter in de wedstrijd te komen en gaf duidelijk meer druk naar voren. Be Quick begon juist slordiger en gehaast te spelen en de oranjehemden kwamen in tegenstelling tot de eerste helft veel vaker in de buurt van keeper Eelke Kooistra en kregen zowaar ook een drietal kansen. In de 65e minuut kreeg Be Quick een fraaie mogelijkheid. Folkert van Dongera werd goed aangespeeld door Rudolf Banga, maar de bal verdween hoog over het doel. Even later viel de verdiende aansluitingstreffer.

Na zwak verdedigend werk van de thuisclub wist Tobias Draaisma de 2-1 te scoren. VVI rook nu kansen op meer en de wedstrijd werd weer echt spannend. Drie minuten voor tijd soleerde Janco Wiersma naar de beslissende 3-1 en daarmee was de winst voor de Dokkumers een feit. De moegestreden Rudolf Banga werd in de slotminuten nog vervangen door Wessel Wedzinga en hij wist in blessuretijd de eerste de beste kans knap te verzilveren, 4-1.

De assist was van de overal aanwezige Tjalling de Boer. Een verdiende winst van het team van Henk Konings. Rest nog te vermelden dat scheidsrechter T.R. Winkel (onder toeziend oog van coach Jacques d’Ancona) een vrijwel foutloze wedstrijd floot. Volgende week ontvangt Be Quick opnieuw oranjehemden, deze keer komen ze uit Kollum.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00