Be Quick Dokkum vergeet te winnen in Rijperkerk · Foto('s):

Be Quick Dokkum vergeet te winnen in Rijperkerk

zondag 23 november 2014

Be Quick speelde zaterdag voor de derde keer op rij gelijk en bleef voor de negende keer ongeslagen. De vorige twee puntendelingen waren verdienstelijk, deze keer was het resultaat teleurstellend. Thuisclub Rijperkerk verdiende een compliment, want het wist in de tweede helft zelfs met tien spelers stand te houden. Voor Be Quick was de puntendeling bijzonder zuur want het heeft volop kansen gehad op de winst.

Na een wat aftastend begin nam Be Quick het initiatief. Het drukte de thuisclub terug en er kwamen een aantal goede kansen. In de twintigste minuut kreeg Gert Jan Koopmans een fraaie mogelijkheid, zijn aanname was echter niet goed genoeg. Twee prima genomen vrije trappen van dezelfde Koopmans werden zeer goed gepareerd door de uitblinkende keeper van Rijperkerk. Janco Wiersma dook alleen op voor de sluitpost maar schoot ruim voorlangs. Be Quick beloonde zich daarmee niet, want het had al in de eerste helft een voorsprong moeten nemen. De aanvallen waren soms bijzonder fraai van opzet en uitvoering maar de effectiviteit voor het doel was onder de maat.

In de tweede helft moest Rijperkerk al na tien minuten verder met tien man. Een verdediger kreeg de tweede gele kaart en mocht vroegtijdig douchen. Iedereen verwachtte dat Be Quick de wedstrijd vrij snel naar zich toe zou trekken, maar dat was niet het geval. De Dokkumers werden slordiger in de passing, misten de echte scherpte en de thuisclub toonde zich een bijzonder sterk collectief. Toch bleven er voldoende kansen komen voor Be Quick en een voorsprong kon bijna niet uitblijven. Rudolf Banga kreeg een prachtkans, maar hij miste. Piet Raap kreeg eveneens een unieke kans, maar ook hij faalde vanaf een paar meter voor het doel. De thuisclub kreeg ondertussen steeds meer hoop op een punt en wist bewonderenswaardig knap overeind te blijven. In de slotminuut kreeg Be Quick nog een dot van een kans voor open doel, maar ook nu ging het mis. Gert Jan Koopmans schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Zo eindigde de wedstrijd in 0-0.

Volgende week speelt Be Quick thuis tegen SC Veenwouden. Het belooft een spannende streekderby te worden voor veel publiek.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00