Be Quick Dokkum vernedert Kollum met zevenklapper · Foto('s): Gijsbert Zijlstra
  Gijsbert Zijlstra

Be Quick Dokkum vernedert Kollum met zevenklapper

maandag 22 september 2014

Op een zonnig Tolhuispark wist Be Quick opnieuw flink uit te pakken. Na de 4-1 winst tegen VVI werd nu met maar liefst 7-0 gewonnen van Kollum. Trainer Henk Konings sprak na de wedstrijd terecht van een prima teamprestatie. De Dokkumers speelden zeer gedreven en geconcentreerd en hielden de hele wedstrijd druk op de gasten.

Na ruim een kwartier opende Ynte Koopal de score. Een vrije trap van Freerk Wouda werd nog gepareerd door de keeper, maar uit de rebound was Ynte er als de kippen bij om de openingstreffer binnen te tikken. Even later kreeg Kollum een kans, maar keeper Eelke Kooistra was paraat. Na ruim twintig minuten kwam Be Quick terecht op 2-0. Een mooie steekpass van Rudolf Banga werd knap binnengeschoten door Folkert van Dongera. Ynte Koopal knalde daarna bijna de 3-0 binnen, maar zijn schot belandde op de paal. Een tegentreffer van de Kollumer spits Joop Pijnacker werd afgekeurd door de scheidsrechter vanwege buitenspel. Vlak voor rust schoot spits Ynte Koopal op zeer fraaie wijze de 3-0 in het net. Een mooie voorzet van Janco Wiersma kwam op de linkervoet van de spits en met datzelfde been schoot hij á la Graziano Pellè raak.

Na de rust ging Be Quick door met de strijdwijze van de eerste helft. Kollum werd opnieuw flink onder druk gezet en de kwetsbare en onzekere verdediging stapelde fout op fout. Een kopbal van Ynte Koopal verdween nog net over het doel. Uit een prima voorzet van Janco Wiersma schoot Freerk Wouda de bal tegen de lat. De 4-0 leek een kwestie van tijd, maar ondanks prima kansen bleef dat Kollum nog even bespaard. Na bijna zeventig minuten was het dan opnieuw raak. Freerk Wouda schoot de 4-0 binnen na een prima aanval. Een paar minuten later was het al 5-0 via Robert Atema. De aanvallend ingestelde verdediger zette de aanval zelf op en kreeg de bal prachtig op de schoen van de zeer sterk spelende Freerk Wouda.

In het laatste kwartier was het alleen maar eenrichtingsverkeer richting het doel van Kollum. De gasten werden helemaal weggespeeld en leken rijp voor dubbele cijfers. Gert Jan Koopmans scoorde de zesde treffer en was ook verantwoordelijk voor het laatste doelpunt. Op een artistieke wijze (heup en hak) werkte hij de laatste treffer over de doellijn. Het team van Henk Konings kon daarmee terugzien op een prachtige overwinning. Zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen medepromovendus Hardegarijp. Be Quick mag de derby met vertrouwen tegemoet treden maar weet ook dat die wedstrijd gewoon weer met 0-0 begint.

(c) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00