Be Quick verliest bij Heerenveense Boys · Foto('s):

Be Quick verliest bij Heerenveense Boys

zondag 07 december 2014

Be Quick heeft zaterdag een onnodige nederlaag geïncasseerd in Heerenveen. Een doelpunt uit een dubieus gegeven strafschop besliste uiteindelijk de wedstrijd. In de eerste helft was Be Quick de bovenliggende partij. De Dokkumers combineerden wat beter dan de thuisclub. Verrassend genoeg was de eerste kans voor de groenzwarten. Een prima schot belandde op de lat boven keeper Eelke Kooistra. Uit een mooie tegenaanval kreeg Freerk Wouda een goede kans, hij kwam echter een teenlengte te kort. Na een half uur kwam Ynte Koopal oog in oog met de keeper van Heerenveense Boys, maar de sluitpost bracht in de korte hoek redding. De thuisclub kreeg vervolgens een kans uit een hoekschop, maar de aanvaller schoot slordig naast. Vlak voor rust had Be Quick een voorsprong moeten nemen. Eerst aarzelde Janco Wiersma, vrij voor de keeper, net iets te lang en direct daarna werd een inzet van Tjisse Zeinstra knap geblokt door de keeper.

Na de rust kwam al na zeven minuten het beslissende moment in de wedstrijd. Tjisse Zeinstra was net iets te laat met een sliding en de Heerenveen aanvaller werd op de rand van het strafschopgebied gevloerd. Scheidsrechter G.E. v.d. Meijden voor de overtreding maar legde, tot verbazing van iedereen, de bal op de stip i.p.v. op de lijn van de zestien. Aanvoerder Nico de Jong liet dit buitenkansje niet onbenut. Be Quick, verrast door de achterstand, moest nu volop in de aanval en nam de nodige risico’s. De combinaties waren echter onnauwkeurig en te gehaast en in de opbouw ging er te veel mis. Heerenveense Boys vocht voor elke meter en kreeg zelfs nog kansen omdat er meer ruimte ontstond. Be Quick keeper Eelke Kooistra redde een paar keer heel knap en aanvoerder Jelmer Mullender greep een aantal keren sterk in. In het laatste kwartier leek Be Quick toch nog langszij te kunnen komen, maar de aanvallen misten steeds de nodige precisie en de thuisclub wist met veel (fysieke) inzet knap staande te blijven. Zo eindigde de wedstrijd in een nipte 1-0 nederlaag. Be Quick speelt zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop. De Wâlde komt naar het Tolhuispark. Het team van trainer Henk Konings zal er ongetwijfeld alles aan doen om de eerste seizoenshelft goed af te ronden.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00