Readtsjes en Haren weten niet te scoren · Foto('s):

Readtsjes en Haren weten niet te scoren

maandag 19 september 2016

VV Zwaagwesteinde (zo) heeft zondagmiddag in zijn tweede competitiewedstrijd het eerste punt in de 4e klasse weten te behalen. In de uitwedstrijd in Groninger Haren tegen de gelijknamige V.V. wisten beide teams in een niet al te beste wedstrijd niet te scoren zodat een 0-0 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Zwaagwesteinde moest zondagmiddag tegen het onbekende V.V. Haren aantreden. De laatste keer dat beide verenigingen elkaar troffen was in het seizoen 1961-1962 in de 2e klas. Op het mooie sportpark “De Koepel” viel er in de eerste 20 minuten weinig te beleven, beide teams wisten geen doelrijpe kansen te creëren. Halverwege de eerste helft werd het spel bijna een half uur stilgelegd omdat scheidsrechter G. Meier onwel werd en moest worden vervangen. Na deze gedwongen pauze kwam de thuisclub veel scherper terug op het veld en wist het al vlot te scoren, maar door attent vlaggen van Zwaagwesteinde grensrechter van Houten werd dit doelpunt terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Hierna hield de thuisclub het beste van het spel en was het aan het goede keepen van Zwaagwesteinde doelman Bert Boddema te danken dat een 0-0 ruststand werd bereikt. In de tweede helft kregen de Friezen in de vijfenvijftigste minuut de kans om de score te openen. Na goed doorgaan op de linker vleugel wist Marco Ahmed de geheel vrijstaande Tjalling van der Galiën te bereiken maar Haren doelman Robert Rosema wist door snel uit te komen de Zwaagwesteinde spits van scoren af te houden. In de rest van de wedstrijd bleef Haren wat gemakkelijker voetballen dan het onsamenhangend spelende Zwaagwesteinde maar wist de degelijk spelende Zwaagwesteinde defensie niet echt in problemen te brengen.

De Readtsjes kregen in de laatste tien minuten nog twee prima kansen. In de vierentachtigste minuut kreeg Marco Ahmed, na een goede interventie van Tiemen de Jong, een prima mogelijkheid maar hij zag zijn inzet gestopt door de Harener sluitpost en vlak voor tijd had Bauke Postma de winnende treffer op zijn slof maar hij raakte de bal niet voluit zodat ook zijn schot nog kon worden gestopt. Na afloop heersten gemengde gevoelens bij de Westereender supporters, het veldspel was niet best en moest men tevreden zijn met een punt maar in de laatste minuten was men toch nog dicht bij een niet verdiende zege. Aanstaande zondag speelt Zwaagwesteinde eindelijk hun eerste thuiswedstrijd wanneer Nieuw Roden op bezoek komt. Een pittige tegenstander gezien hun 8-0 overwinning van deze zondag.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00