Readtsjes verslaan Nieuw Roden · Foto('s): Leo van der Galiën
  Leo van der Galiën

Readtsjes verslaan Nieuw Roden

dinsdag 27 september 2016

VV Zwaagwesteinde (zo) heeft zondagmiddag na een bliksemstart met 2-1 weten te winnen van Nieuw Roden. Doelpunten in de tweede en zevende minuut van de youngsters Kevin Veenstra en Bauke Postma bleken uiteindelijk voldoende voor de overwinning. Door dit resultaat hebben de Readtsjes een plekje in de middenmoot weten te veroveren met 4 punten uit 3 wedstrijden.

Zondagmiddag was het onbekende Nieuw Roden te gast op het zonovergoten sportpark de Wieken. De Drenten, die vorig seizoen op de derde plaats waren geëindigd, wisten vorige week met maar liefst 8-0 te winnen van Donkerbroek. Zwaagwesteinde wist dus wat hen te doen stond en begon overdonderend aan de wedstrijd. Na ruim 1 minuut spelen kreeg Kevin Veenstra, na een combinatie tussen de van der Galiën brothers, de bal op ongeveer 10 meter van het doel en schoot beheerst binnen 1-0.

De thuisclub bleef de bezoekers onder druk houden en na een goede voorzet van Mark Vaatstra kopte Bauke Postma de 2-0 achter de grabbelende doelman Femco de Vries van Nieuw Roden. Hierna herpakten de gasten zich en moest Zwaagwesteinde terug. Halverwege de eerste helft viel dan ook de aansluitingstreffer door een kopbal van Nick Matulessy 2-1. Nieuw Roden hield vervolgens het initiatief maar Zwaagwesteinde kreeg vijf minuten voor rust nog de kans om de marge terug te brengen op twee doelpunten verschil toen de Nieuw Roden goalie het harde schot van Kevin Veenstra niet goed verwerkte en Johannes van der Galiën in de rebound een niet te missen kans toch miste. In een rommelige maar zeer spannende tweede helft was Nieuw Roden de bovenliggende partij en kon het op counter loerende Zwaagwesteinde er aanvankelijk niet echt goed uitkomen.

De wedstrijd werd steeds grimmiger en Marco Ahmed werd hiervan het grootste slachtoffer en moest minutenlang worden verzorgd maar kon de wedstrijd wel uitspelen. Voor het Zwaagwesteinde doel deden zich soms hachelijke taferelen voor maar Zwaagwesteinde doelman Bert Boddema wist in de tweede helft zijn doel schoon te houden. Na negen minuten blessuretijd floot scheidsrechter Kremer voor de laatste keer en kon Zwaagwesteinde zijn eerste, zwaar bevochten, overwinning van het seizoen bijschrijven. Volgende week spelen de Readtsjes weer een thuiswedstrijd wanneer het onderaanstaande Donkerbroek te gast is.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00