Ropta Boys bekert verder na winst op Noordbergum · Foto('s):

Ropta Boys bekert verder na winst op Noordbergum

woensdag 26 augustus 2015

Dinsdagavond heeft Ropta Boys zich verzekerd van de volgende KNVB bekerronde. Na de 3-1 winst van afgelopen zaterdag volgde gisteravond een 1-3 winst op het stugge Noordbergum. Aangezien er in poule 29 drie ploegen actief zijn is Ropta Boys door tweemaal te winnen een ronde verder.

Eerste helft éénrichtingsverkeer
Vanaf minuut één was Ropta Boys onder de goed coachende laatste man Kees Kool heer en meester op het veld tegen Noordbergum. De thuisploeg kwam er in het eerste kwartier helemaal niet aan te pas. Ropta Boys was van plan om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Dit lukte niet, omdat de afwerking steeds mislukte, de scherpte en precisie te wensen overliet in deze fase van de wedstrijd. Met kunst en vliegwerk bleef het stug en hard verdedigende Noordbergum overeind. Na een dik kwartier was Ropta Boys dicht bij de openingstreffer, maar uit een fraaie trap van Geert Linthof kopte Simon Dijkstra hard op de lat. Noordbergum stelde hier eigenlijk niets tegenover. Na 20 minuten kreeg keeper Remco de Vries van Ropta Boys zijn eerste balcontact vanuit een corner. Het veldoverwicht was groot en Ropta Boys bleef geduldig, maar de knock-out in de vorm van doelpunten bleef uit in de eerste helft. Ondanks het overwicht en het opvallend goed spelen van de nieuwe jonge jongens Tim van der Voort en Zjéne van Dam bleef het bij een dubbel blanke stand na de eerste helft.

Tweede helft met doelpunten
In tweede helft kreeg het publiek een identieke speelwijze voorgeschoteld, maar met dit verschil dat Ropta Boys nu wel wist te scoren. In de 56e minuut was het raak. Edwin de Vries stuurde een pass op maat richting de snelle Zjéne van Dam, die alleen op de Noordbergum keeper af de bal keurig in de verre hoek via de binnenkant van de paal binnen schoot voor de bevrijdende 0-1. Een mooie opsteker voor Ropta Boys en een bekroning voor Zjéne van Dam zijn goede optreden. Door dit doelpunt moest Noordbergum uit haar schulp kruipen en bood ruimte voor de snelle Ropta Boys voorwaartsen. In de 70e minuut was het opnieuw Edwin de Vries die nu Tim van der Voort wegstuurde in de diepte. Tim kon ook alleen richting keeper, maar werd hardhandig onderuit geschoffeld in het strafschopgebied. Dit betekende een penalty en de tweede gele kaart voor de Noordbergum aanvoerder. Hij kon met rood vertrekken. De penalty werd hard en loepzuiver ingeschoten door Edwin de Vries. (0-2) Met een 0-2 voorsprong tegen 10 man leek Ropta Boys geheel op rozen te zitten. Toch dacht Noordbergum er anders over. De ruggen werden gerecht door het tiental van Noordbergum. Dit leverde een kwartier voor het einde de aansluitingstreffer op. Bij een lange pass stond de verdediging van Ropta Boys niet goed met als gevolg dat de Noordbergum spits fraai wist te scoren en keeper Remco de Vries kansloos liet. (1-2) Gelukkig bleek dit een incident en kwam de zege van Ropta Boys niet meer in gevaar. In de slotfase wist spits Simon Dijkstra aan alle illusies van Noordbergum een einde te maken. In de 84e minuut was hij de gehele achterhoede en de keeper van Noordbergum te slim af door met een subtiele voetbeweging de bal binnen te schieten. (1-3) Met redelijk verzorgd voetbal en een mooi resultaat mag Ropta Boys door bekeren naar de knock-out ronde. Eindstand: 1-3.

Komende zaterdagmiddag zal Ropta Boys oefenen in en tegen de kersverse 1e klasser Veenwouden.