Ropta Boys tegen Friese Boys kent geen winnaar · Foto('s):

Ropta Boys tegen Friese Boys kent geen winnaar

zaterdag 01 november 2014

Op deze zonovergoten zaterdagmiddag 1 november 2014 kreeg Ropta Boys in eigen huis de kans om de kater van afgelopen zaterdag in en tegen Anjum weg te spoelen. Na negentig minuten, onder leiding van scheidsrechter W Wiersma, tegen de bezoekers uit Kollumerzwaag lukte dit maar gedeeltelijk. In een wedstrijd met over en weer kansen bleven de beide ploegen uiteindelijk steken op een terecht gelijkspel.

1e helft met grote kansen.

Net als vorige week was de start van Ropta Boys goed te noemen. Tegenstander Friese Boys werd meteen onder druk gezet en de allereerste kansen dienden zich meteen aan voor Ropta Boys. In de 5e minuut had zowel Tjidsger Braaksma als Meindert Meindersma de mogelijkheid om te scoren. Tjidsger Braaksma gleed een perfecte voorzet van Gerartd Peter Weidenaar naast. In dezelfde minuut kwam door een combinatie tussen Tjidsger Braaksma en Meindert Meindersma de laatstgenoemde helemaal alleen op de Friese Boys goallie af. De inzet was onvoldoende, want de keeper wist  met de voet redding te brengen. In deze beginfase had Ropta Boys de wedstrijd onder controle. Opnieuw creëerde Ropta Boys een 100% kans. Het was Arend Castelein die in de 22e minuut een voorzet gaf op maat.

Tjidsger Braaksma had van zeer dichtbij de mogelijkheid om de bal binnen te koppen. Schijnbaar raakte hij de bal helemaal verkeerd, want zijn kopbal had geen kracht in viel precies in de handen van de Friese Boys keeper. Naarmate de eerste helft vorderde begon Friese Boys onder leiding van Wietze van der Land steeds beter te spelen. Na 25 minuten voetbal kwamen er ook mogelijkheden voor Friese Boys om te scoren. Vanaf de linkerkant ging een schot van Friese Boys net voorlangs. Doordat Friese Boys beter begon te spelen ontstond er in de rest  van deze wedstrijd een echt voetbal gevecht met over en weer kansen, zelfs grote kansen. De wedstrijd was misschien niet hoogstaand, maar er was voldoende strijd van beide kanten om de winst te pakken. Voor Ropta Boys  kregen Gerard Peter Weidenaar, Tjidsger Braaksma en Meindert Meindersma  kansen om voor rust te scoren. Maar de koelbloedigheid voor het doel ontbrak deze middag regelmatig bij Ropta Boys, maar ook bij tegenstander Friese Boys. Ook zij kregen in de eerste helft voldoende kansen om te scoren. Ondanks de open eerste helft en aan weerszijden kansen bleef de score 0-0 tot aan de rust.

2e helft met het venijn in de staart.

Na rust waren de rollen enigszins omgekeerd. In de eerste helft nam Ropta Boys het voortouw, maar in de tweede helft was Friese Boys de betere ploeg met de beste kansen. Toch had opnieuw Tjidsger Braaksma Friese Boys pijn kunnen doen. Een corner van Geert Linthof werd nu wel goed ingeknikt met het hoofd, maar met een spectaculaire redding wist de Friese Boys doelman erger te voorkomen. Na deze kans was het Friese Boys die het overwicht wist om te zetten in kansen. Gelukkig voor Ropta Boys was Friese Boys ook niet koelbloedig in de afwerking. Alleen voor keeper Johannes de Groot werd de bal naast het doel geschoven. In deze fase leek Friese Boys door te drukken,  maar toch was het de thuisploeg Ropta Boys die de score opende na 62 minuten voetbal. Een corner van Geert Linthof werd bij de tweede paal breed gekopt op Arend Castelein bij de eerste paal. Arend had de vrijheid en twijfelde geen moment en schoot de bal vanuit de lucht met links keihard binnen voor de 1-0. Maar net als vorige week lukt het Ropta Boys niet om een  voorsprong over de streep te trekken. Na het missen van enkele kansen aan Friese Boys zijde was het in de 75e minuut wel raak. In eerste instantie spatte een schot uitéén op de lat, maar in de rebound was Friese Boys alerter  dan Ropta Boys en wist een speler de bal simpel binnen te koppen. (1-1)

Een terechte gelijkmaker op dat moment. Met nog een klein kwartiertje op de klok gingen beide ploegen nog vol voor de overwinning, want winnen betekende aanhaken bij de top drie in de 4e klasse B. Het venijn zat echt in de staart van deze wedstrijd, want opgejut door het publiek ontstonden voor beide doelen nog hachelijke situaties. Het bleef bij hachelijk, want er werd niet meer gescoord met als gevolg een uiteindelijke terechte puntendeling. Eindstand: 1-1.

© Verslag: Jan Torensma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00