Ropta Boys en Twijzel met veel oponthoud naar puntendeling · Foto('s): IJde Prins
  IJde Prins

Ropta Boys en Twijzel met veel oponthoud naar puntendeling

zondag 28 september 2014

In een spannende wedstrijd met vervelend oponthoud konden beide ploegen na afloop leven met het uiteindelijke gelijke spel. Het eerste oponthoud begon voorafgaande aan de wedstrijd. Scheidsrechter Swart keurde het veld af, omdat de lijnen niet duidelijk zichtbaar waren. Dit oponthoud was gelukkig te verhelpen en met 10 minuten vertraging begon de wedstrijd. Het tweede oponthoud was veel ernstiger. Een kwartier na rust kwam Ropta Boys keeper Hillebrand Tanja, na een voortreffelijk redding, zeer hard met het hoofd in aanraking met de paal. De blessure was dusdanig ernstig dat een ambulance werd opgeroepen. Na controle in de ambulance is Hillebrand uiteindelijk thuisgebracht. Hopelijk valt zijn kwetsuur mee en is hij weer snel bij de ploeg. In ieder geval wensen wij Hillebrand sterkte en een voorspoedig herstel. Al met al liep de wedstrijd hierdoor meer dan een half uur uit.

1e helft.
Na de aftrap van Jan Bandstra, de pupil van de week, barstte de wedstrijd los. In ieder geval voor Ropta Boys. De ploeg begon uitstekend aan deze wedstrijd tegen nieuwkomer S.C. Twijzel. Ropta Boys overrompelde Twijzel geheel en binnen 5 minuten werd de score geopend door Ropta Boys. Een corner van Geert Linthof werd door Meindert Meindersma schitterend en onhoudbaar binnen gekopt. (1-0) Na dit doelpunt kreeg Willem Meinema, na een goede voorzet van Meindert Meindersma, een levensgrote kans op verdubbeling van de score. Helaas voor Ropta Boys schiet hij van dichtbij volledig mis. Toch nam het duo Meindersma/Meinema revanche, want in minuut 11 gaf Willem Meinema een perfecte voorzet op Meindert Meindersma. Meindert dolt zijn tegenstander en schiet onberispelijk de 2-0 binnen. Na deze 2-0 kreeg Ropta Boys nog een hele goede mogelijkheid om te score op te voeren, maar een schot van Meindert Meindersma werd gepakt door de Twijzel keeper. Na het superieure kwartier van Ropta Boys kwam Twijzel geheel uit het niets terug in de wedstrijd. Door slecht verdedigen aan Ropta Boys zijde werd Wietse van der Valle geen strobreed in weg gelegd voor de aansluitingstreffer. (2-1) Onnodig gaf Ropta Boys door dit doelpunt de eerste helft uit handen. Twijzel kreeg weer geloof in eigen kunnen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Twijzel kreeg enkele kansen, maar keeper Hillebrand Tanja wist tweemaal te redden en erger te voorkomen. Op het moment dat Ropta Boys de wedstrijd weer onder controle kreeg ging het opnieuw mis in de achterhoede. In de 33e minuut werd er niet adequaat ingegrepen door de Ropta Boys verdedigers. De ingeschoten bal van Twijzel werd nog gekeerd met de voet door keeper Tanja, maar de omhoog springende bal was daarna een prooi voor de attente spits van Twijzel om binnen te tikken. ( 2-2) Aan deze goal ging verdedigend veel fout bij Ropta Boys. Na deze gelijkmaker kwam Ropta Boys een minuut later heel goed weg. Een voorzet van Twijzel werd onbedoeld bijna door Geert Linthof in eigen doel geschoten. De laatste kans was uit een vrije trap van Geert Linthof die net naast werd gekopt door Tijdsger Braaksma. Ruststand: 2-2.

2e helft.
In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Toch was het Twijzel die beste kansen kreeg op de overwinning in de tweede helft. Het was voorstopper Yorrick Elzinga die in de 56e minuut een heuse achterstand wist te voorkomen door een inzet op het laatste moment te blokken. Ropta Boys voetbalde op zich niet minder dan Twijzel, maar wist weinig kansen te creëren in het begin van de tweede helft. Twijzel bleef dreigend en leek in de 60e minuut te scoren via een kopbal in de uiterste hoek, maar zoals aangegeven in de inleiding was het Ropta Boys keeper Hillebrand Tanja die voortreffelijk redding bracht. Hij bracht dusdanig redding dat hij zichzelf ernstig blesseerde door met zijn hoofd hard in aanraking te komen met de paal. Voor hem was het helaas einde wedstrijd en hij werd met hoofdletsel in de ambulance afgevoerd. Na onderzoek kon hij gelukkig meteen naar huis. Nu maar hopen dat de blessure aan het hoofd mee zal vallen. De vervanger voor Hillebrand Tanja werd Johannes de Groot, keeper van Ropta Boys 2. Nadat het spel langdurig was onderbroken brak er na de hervatting opnieuw een boeiend schouwspel los tussen de beide ploegen. Gelukkig bleek Johannes de Groot een voortreffelijke vervanger van Hillebrand Tanja. Hij moest een paar handelend optreden om Twijzel van de overwinning te houden. Daar tegenover stonden nog een paar kleine kansen voor Ropta Boys via Arend Castelein en Tjidsger Braaksma. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord in deze aantrekkelijke en spannende wedstrijd. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Swart konden beide partijen leven met dit gelijke spel. Eindstand: 2-2. Volgende week zaterdag is Ropta Boys 1 vrij vanwege het oneven aantal ploegen in de competitie.

(C) Verslag: Jan Torensma