Ropta Boys en VCR delen punten in slotwedstrijd seizoen · Foto('s):

Ropta Boys en VCR delen punten in slotwedstrijd seizoen

zaterdag 09 mei 2015

Na negentig minuten van slecht voetbal en veel doelpunten kon de balans worden opgemaakt van deze knotsgekke wedstrijd tussen Ropta Boys en VCR. De balans viel positief uit voor Ropta Boys en negatief voor VCR. Met de uiteindelijke eindstand van 5-5 speelde Ropta Boys zich veilig en VCR net niet. Door de nipte winst van Suameer op Drogeham is VCR genoodzaakt tot het spelen van de nacompetitie. Onder belangstelling van ontzettend veel publiek werd het een ware voetbal clash tussen Ropta Boys en VCR. Van goed voetbal was helemaal geen sprake, mede door de zeer strakke wind. Het werd een wedstrijd van hardwerken, sjouwen en knokken en veel persoonlijke fouten. Door spanning werden er veel fouten gemaakt, waardoor er veel kon worden gescoord aan beide zijden. De gehele wedstrijd zat Ropta Boys aan de goede kant van de streep, maar in de slotfase kwam VCR nog angstvallig dicht bij de winst.

Eerste helft

Met de strakke wind in de rug begon Ropta Boys voortvarend aan de wedstrijd. Na vijf minuten spelen lag de 1-0 in het net. Uit een voorzet van links stond Gerard Peter Weidenaar bij de tweede paal op de juiste plaats om de score te openen. Na deze openingstreffer was het VCR die het er niet bij liet zitten. De ploeg werd gevaarlijker en bijna elk gevaar kwam van de spitsen Abe Dreijer en Rienk de Haas. Na ongeveer tien minuten spelen kwam Ropta Boys goed weg. Een voorzet van Abe Dreijer werd van dichtbij door Mame Braaksma in het zijnet getikt. Een paar minuten later schiet Rienk de Haas in kansrijke positie over. Hetzelfde gold voor Geert Linthof aan de andere kant. Het spel was niet goed aan beide kanten. Er werd te gehaast en veel teveel de lange bal gehanteerd. Teveel spelers inclusief de beide keepers stonden stijf van de zenuwen in dit belangrijke duel. Speler Simon Dijkstra had daar weinig last van deze middag, want hij reageerde na twintig minuten heel attent op een lange bal. VCR keeper Hielke Koning aarzelde met ingrijpen, waardoor Simon Dijkstra met de punt van de schoen de bal langs de keeper schoof in het lege doel (2-0).

Na deze treffer ging Ropta Boys goed door en zette VCR volledig onder druk met de wind in de rug. Na vijfentwintig minuten resulteerde deze druk in een derde treffer. Een voorzet van Geert Linthof werd helemaal ongehinderd ingekopt door Tjidsger Braaksma voor de 3-0. Ondanks deze grote achterstand bleef VCR knokken voor een beter resultaat. Ropta Boys vergat in de slotfase van de eerste helft de wedstrijd definitief te beslissen. Simon Dijkstra en Geert Linthof kregen nog mogelijkheden op de 4-0, maar uiteindelijk weet VCR zich in de slotminuten terug te knokken in de wedstrijd. Het was Jouke Hoekstra die zich op links gemakkelijk langs Yorrick Elzinga speelde en daarna te gemakkelijk kon scoren bij keeper Hillebrand Tanja (3-1). Deze goal gaf VCR weer moed en Ropta Boys mocht nog van geluk spreken dat Jouke Hoekstra twee minuten later niet wist te scoren. Hij werd keurig vrijgespeeld op de rand zestien meter, maar zijn inzet werd fraai tegengehouden door keeper Hillebrand Tanja. Zo brak de rust aan met 3-1.

Tweede helft

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. VCR kreeg de harde wind in de rug en ging voor de winst. Hetzelfde gold voor Ropta Boys en zij hadden een behoorlijke ruggensteun van 3-1. Ropta Boys kon alleen maar counteren na rust. De eerste grote mogelijkheid kwam van VCR uit een vrije trap. Een vrije trap van Rienk de Haas werd door keeper Hillebrand Tanja via de lat uit het doel geslingerd. Ondanks kansen en kansjes van VCR bleef Ropta Boys in de beginfase van de tweede helft overeind. Het werd zelfs nog rooskleuriger voor Ropta Boys na twaalf minuten voetbal na rust. Via de counter wist Yorrick Elzinga met zijn voorzet van rechts de volledig vrijstaande Simon Dijkstra te bereiken. Simon Dijkstra bleef koelbloedig en oog in oog met de VCR keeper schuift hij de 4-1 binnen. Maar opnieuw kwam VCR sterk terug. In de achtiende minuut wist Abe Dreijer een corner gedragen door de wind in één keer binnen te schieten voor de 4-2.

Zo bleef de wedstrijd zeer spannend voor de spelers en het vele publiek. De druk van VCR nam toe en het was soms een wonder dat de bal er niet in vloog. Ropta Boys moest zo nu en dan overtredingen maken om VCR te stoppen. Dit kostte Jan Meindert Castelein geel. Na bijna en half uur bezweek Ropta Boys onder de druk. Nu werd een corner van Abe Dreijer van dichtbij ingekopt door een VCR speler voor de aansluiting van 4-3. Net op het moment dat VCR zou doordrukken was daar opnieuw een counter van Ropta Boys die doeltreffend werd afgerond. Het was Tjidsger Braaksma die bij de tweede paal Simon Dijkstra wist te bereiken. Simon Dijkstra wist zijn directe tegenstander te passeren en de bal keihard binnen te schieten voor de 5-3. Met nog dik tien minuten op de klok leek de wedstrijd nu gespeeld, maar niets was minder waar. VCR toonde opnieuw veerkracht en wist meteen na de Ropta Boys treffer opnieuw te scoren.

Nu was het een corner van Rienk de Haas die door Jan en alleman werd gemist en simpel doel trof voor de 5-4. Na deze treffer gebeurde er van alles en nog wat. In deze tumultueuze slotfase kreeg Birhanu Rispens geel voor het weg trappen van de bal en een minuut later geel, dus rood voor het vastpakken van zijn tegenstander. Gerard Peter Weidenaar kreeg nog geel voor praten en Geert Linthof kreeg een honderd procent kans om de wedstrijd definitief in het voordeel van Ropta Boys te beslissen. Hij liet dit na alleen voor de VCR keeper. Het bleef spannend tot de allerlaatste seconde, want VCR knokte voor lijfsbehoud en slaagde bijna. Want in de slotseconde van de wedstrijd schiet Rienk de Haas op de lat en de terug springende bal kon simpel worden ingetikt door Abe Dreijer voor 5-5. VCR kreeg geen gelegenheid meer om te winnen, want na de aftrap bij 5-5 floot scheidsrechter Klijnstra voor het einde van deze knotsgekke wedstrijd met ontzettend veel fouten waar de vele doelpunten uit vielen. Eindstand: 5-5.

Conclusie

De wedstrijd tussen Ropta Boys en VCR werd een waar spektakelstuk met knotsgekke momenten, veel fouten over en weer. Door deze vele fouten kon er veel worden gescoord en was Ropta Boys de gelukkigste ploeg door lijfsbehoud. VCR kwam net tekort en zal via de nacompetitie moeten proberen om het vierde klasserschap te behouden en wensen hun daarbij veel succes. Voor Ropta Boys waren er drie spelers die voor de laatste maal in actie kwamen voor Ropta Boys 1. Op gepaste wijze werd er afscheid genomen van Birhanu Rispens, Hillebrand Tanja, Gerard Peter Weidenaar. Tevens zal er nog afscheid worden genomen van de afwezige Arend Castelein. Ropta Boys wenst deze spelers nog veel succes op een lager niveau bij de club en bedanken hun voor de vele jaren voetbal in Ropta Boys 1. Tevens werd er afscheid genomen van grensrechter Bas Dijkstra, want hij zal vanaf volgend seizoen leiding geven aan Ropta Boys als voorzitter. Zo eindigde deze spectaculaire middag voor Ropta Boys met een happy end.

(C) Verslag: Jan Torensma

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00