Ropta Boys hervat competitie slechts in tegen Niekerk

zondag 15 februari 2015

Een slapend begin heeft Ropta Boys punten gekost tegen v.v. Niekerk. Na veel oefenwedstrijden in de winter, denk je dat de spelers van Ropta Boys een beetje op elkaar kunnen rekenen en vertrouwen.  Het tegendeel werd afgelopen zaterdagmiddag op het zonovergoten sportpark Eekeburen bevestigd door Ropta Boys.  Ropta Boys heeft zichzelf een zeer slechte beurt bewezen afgelopen zaterdagmiddag.

Dramatisch 1e helft.
De wedstrijd was nog geen 10 minuten oud of de tegenstander stond voor met 2-0. Dit kan gebeuren, maar nooit op de manier zoals deze achterstand tot stand kwam in dit korte tijdsbestek. Op twee verre uit trappen van de Niekerk doelman had de achterhoede en keeper van Ropta Boys geen enkel antwoord. Het was nog erger, bij beide doelpunten stond men erbij en keek ernaar zonder in te grijpen. Bij de eerste uittrap reageerde alleen Edwin Zwiers, die de weifelende Ropta Boys keeper Hillebrand Tanja verschalkte met een bekeken lob (1-0) Bij het tweede doelpunt eigenlijk hetzelfde laken en pak. Nu was het verdediger Anco Dijkstra die Edwin Zwiers geen strobreed in de weg legde om de bal af te geven op Jeroen Beerlings, die veel attenter reageerde dan doelman Hillebrand Tanja, met als gevolg de 2-0.

Een beschamend begin met als gevolg een wedstrijd lang achter de feiten aan lopen. Niet alleen de achterhoede stond deze middag te schutteren, de voorhoede deelde in het vervolg in de malaise. Want na deze vroege achterstand had Ropta Boys wel het beter spel, het overwicht en de kansen op de aansluiting. Maar net als de achterhoede waren de spitsen niet scherp en doeltreffend voor het doel. Grote mogelijkheden waren ervoor Edwin de Vries (2x), Yorrick Elzinga en Meindert Meindersma om de stand voor rust dragelijker of zelfs gelijk te trekken.  Vooral Meindert Meindersma had Ropta Boys vijf minuten voor het rustsignaal terug moeten brengen in de wedstrijd.

Via één van de vele corners die Ropta Boys pakte kwam Meindert Meindersma eigenlijk oog in oog te staan met de Niekerk doelman. Helaas behield Meindert niet de rust en schoot van dichtbij hard in het zijnet. Daarvoor had de goede doelman van Niekerk een inzet van Yorrick Elzinga van dichtbij met de reflex tot corner verwerkt. Edwin de Vries was zelfs nog verder dan de rest. Op en pass van Rudi Torensma wist hij de uitkomende doelman te omspelen, maar werd te ver naar buiten gedreven, waardoor een Niekerk verdediger nog een doelpunt kon voorkomen. Tegenover het veldoverwicht van Ropta Boys bleef de op de counter spelende v.v. Niekerk levensgevaarlijk. Net als de twee doelpunten kwam het gevaar via een assist (verre uittrap) van de doelman. Hierop werd ontzettend goed geanticipeerd door de voorwaartsen. Dit mede door de gehele wedstrijd zeer weifelend verdedigen van Ropta Boys. Maar deze keren kon een doelpunt worden voorkomen. Met nog twee keer geel voor spelers van Niekerk werd rust zeer teleurstellend bereikt met een zeer onnodige 2-0 achterstand.

Betere 2e helft.
Het moet gezegd worden dat Ropta Boys het heeft geprobeerd in de tweede helft om terug te komen. Het is niet gelukt, omdat Ropta Boys op de cruciale momenten niet thuis gaf. Na 10 minuten spelen kreeg Arend Castelein een 100% kans, maar miste met zijn zwakke linkerbeen. De spelhervatting na deze kans was wel raak bij de tegenstander. Een ongehinderde voorzet kon geheel ongehinderd in het doel worden geknikt door andermaal Edwin Zwiers. (3-0) Het effectieve Niekerk gaf Ropta Boys les in het benutten van kansen. Want het vervolg werd eigenlijk nog dramatischer voor Ropta Boys. Na de 3-0 kreeg men voldoende 100% kansen om de stand alsnog te kantelen, maar helemaal alleen voor de keeper wist Meindert Meindersma tot tweemaal toe niet te scoren. Hetzelfde overkwam Yorrick Elzinga en Willem Meinema. Beide zagen hun inzet door een speler van Niekerk van de doellijn halen.

Na 25 minuten spelen werd Meindert Meindersma gehaakt in het 16 meter gebied. De terecht toegekende penalty werd vlekkeloos benut. (3-1) De hoop van deze goal werd meteen weer te niet gedaan, want een afvallende bal na klungelig verdedigen werd loepzuiver door Dennis van der Velde binnengeschoten voor de 4-1. De wedstrijd was gespeeld. Het laatste doelpunt in blessuretijd van Simon Dijkstra, na een voorzet van Arend Castelein, was er eentje voor de statistieken. (4-2)
Conclusie: Ropta Boys heeft zich “zeer onnozel” laten verrassen in en tegen Niekerk. Ondanks de vele oefenwedstrijden voorafgaande aan de competie is er nog veel werk aan de winkel voor staf van Ropta Boys. In het bijzonder in verdedigend en aanvallend opzicht. Eindstand: 4-2.

© Verslag: Jan Torensma

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00