Ropta Boys houdt de punten thuis tegen Drogeham

8 april 2012
Om kwart voor drie werd er afgetrapt op sportpark de Fiver. Het was Ropta Boys die met een aantal lange ballen meteen voor gevaar zorgde. Birhanu Rispens maakte het de verdediging van Drogehem moeilijk door op elke bal te lopen. De intenties van de groen gelen waren meteen duidelijk: zo snel mogelijk op 1-0 komen. Drogeham deed iets terug na een aanval over de linkerkant. Het schot belandde uiteindelijk in de handen van Hillebrand Tanja.

Ropta Boys kreeg hierna een aantal goede kansen. In een scrimmage voor het doel kregen Tjidsger Braaksma en Geert Linthof kansen op de openingstreffer. Beide pogingen werden door de Drogeham goalie onschadelijk gemaakt. Ook acties van Birhanu leidden niet tot het gewenste resultaat. Willem Wijma bezorgde de Drogeham spelers een lastige middag, door voortdurend op te komen. Na tien minuten voor rust weer te zijn opgekomen leverde hij een puike voorzet af met binnenkant voet. Tjidsger Braaksma kopte de bal onhoudbaar in de verre hoek. 1-0. Drogeham bleef nog wel gevaarlijk op de counter via de snelle nr.9. Jan Yme Braaksma moest nog enkele keren aan de bak om verder gevaar te voorkomen. Ropta Boys had in deze helft nog enkele kansjes, maar kon tevreden met 1-0 de rust in.

Tweede helft
Hillebrand Tanja kon door een blessure niet verder. Zijn vervanger was Johannes de Groot. Ropta Boys begon deze helft niet sterk. Door een foutje aan RB-zijde kon Drogeham doorbreken op rechts. Doordat iedereen nog in  de voorwaartse beweging was, stonden er een aantal vrij voor het doel. De bal werd strak voorgegeven en onhoudbaar afgewerkt. 1-1. Dit leek een voorbode op een moeilijke tweede helft. Dat werd het echter niet. Kort na deze treffer was het Geert Linthof die uit een vrije trap scoorde. De bal ging dwars door de muur. Hier had de Drogeham keeper niet op gerekend, waardoor hij volledig mistastte, tot vermaak van het publiek. 2-1.

De stille zaterdag was op sportpark de Fiver alles behalve stil. Het publiek begon na dit moment op te leven en hoopte op meer blunders van Drogeham. Dit hielp blijkbaar, omdat kort na dit doelpunt Geert Linthof weer tot scoren kwam, wederom door een blunder. De verdediger probeerde de bal af te schermen, maar tikte hierdoor de bal voorbij zijn eigen keeper. Geert Linthof wist met dit cadeau wel raad en gaf de bal dankbaar het laatste tikje. 3-1

Willem Wijma liep deze wedstrijd over het veld, zoals Gareth Bale over de velden van White Hart Lane loopt. Als een stoomlocomotief kwam hij voor de 36ste keer op. Zijn voorzetten leverden af en toe gevaar op en vele aanvallen liepen via hem. Na een paar combinaties aan RB-zijde kwam Geert Linthof via een kluts voor de keeper. Met een uiterste inspanning kon hij de bal nog langs de keeper van Drogeham krijgen. Hiermee tekende hij de eindstand van 4-1 aan. Drogeham was nog dichtbij een treffer. De inzet belandde uiteindelijk op de deklat.

Het was een ouderwetse thuiswedstrijd, waar de punten wederom in eigen huis bleven. Sportpark de Fiver bleek weer een onneembare vesting, Na het gelijke spel van Zwaagwesteinde doet Ropta Boys nog volop mee om de titel en laat het zien nog lang niet weg te zijn.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie