Ropta Boys klaart de klus na rust tegen ASC’75 · Foto('s):

Ropta Boys klaart de klus na rust tegen ASC’75

zaterdag 08 november 2014

Zaterdag 8 november moest ASC het op eigen veld opnemen tegen het altijd lastige Ropta Boys. Toen er even na 14:00 uur werd afgetrapt ging ASC op zoek naar de eerste winst van dit seizoen. Het liep deze middag echter iets anders, nadat ASC nog wel de eerste kans had gekregen was het in de negentiende minuut dat Ropta Boys wist te profiteren van een uitglijder bij ASC en was het Simon Dijkstra die doel wist te treffen en de 0-1 op het bord zette.

Bij ASC liet men het hoofd niet hangen en werd er naarstig op zoek gegaan naar de gelijkmaker, die er in de tweeëntwintigste minuut ook kwam toen Hilbrand Benedictus een verdediger de bal ontfutselde, daarna de doelman omspeelde en zo de 1-1 op het bord zette. Het spel golfde op en neer en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en er was in ieder geval strijd. In de zevenendertigste minuut was het de scheidsrechter die van zich liet spreken, een overduidelijke overtreding van Ropta Boys, leverde Ropta Boys onbegrijpelijk genoeg een vrije trap op, die snel werd genomen, waardoor Gerard Peter Weidenaar zomaar vrij voor het ASC doel kwam en de 1-2 binnen werkte.

Hierna had ASC het even lastig en was het doelman Arie Brandsma die ASC met een aantal knappe reddingen in het spoor van Ropta Boys hield. Na ruim vijfenvijftig minuten in de eerste helft vond de arbiter het eindelijk tijd voor de pauze en werd er met een 1-2 stand gerust. Na de pauze zou ASC wat offensiever gaan spelen, echter alle goede bedoelingen ten spijt werd het twee minuten na rust 1-3 via een ASC-verdediger en een minuut later 1-4 door Geert Linthof. ASC probeerde van alles, maar mede door een wat vreemd fluitende scheidsrechter, kwam het er niet van. Pas in de vijfenzeventigste minuut wist ASC terug te komen tot 2-4 toen Hille Wijma scoorde op aangeven van Han Zwart.

Helaas wist ASC in de slotfase niet door te drukken en was het Ropta Boys dat met enig fortuin via Meindert Meindersma op 2-5 kwam na tweeëntachtig minuten spelen, waardoor de wedstrijd wel was gespeeld. Een op papier ruime nederlaag voor ASC, dat wel iets meer had verdiend.

© Verslag: Gerrit van Dijk

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00