Ropta Boys knokt zich naar winst bij De Lauwers · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Ropta Boys knokt zich naar winst bij De Lauwers

zondag 01 maart 2015

De harde wind en het hobbelige veld had afgelopen zaterdagmiddag veel invloed op de wedstrijd tussen de Lauwers en Ropta Boys. Het werd geen spektakelstuk en geen wedstrijd om warm van te worden als publiek. Toch wist Ropta Boys onder leiding van de uitblinkende Arend  Castelein drie zeer belangrijke punten te pakken in deze altijd lastige uitwedstrijd.

Zeer slechte 1e helft.
Over de eerste helft tussen de Lauwers en Ropta Boys is eigenlijk niet veel te schrijven. Het niveau van beide ploegen was niet 4e klas KNVB waardig. Dit kwam mede door de strakke wind en het hobbelige veld.  Het zeer jeugdige Ropta Boys moest zelfs door de vele blessures een beroep doen op twee B-junioren. Ropta Boys  was aanwezig, maar daar bleef het bij in de eerste helft. Nestor en uitblinker Arend Castelein gaf de gehele wedstrijd het goede voorbeeld, maar deze werd in ieder geval in de eerste helft onvoldoende beantwoord door zijn medespelers. De Lauwers was geen haar beter dan Ropta Boys. Beide ploegen speelden slecht en beide wisten geen uitgespeelde kansen te creëren.

Het bleef bij enkele kleine kansjes.  Ropta Boys  vergat in ieder geval om te schieten van afstand. Een paar keer was dit mogelijk en toch liet men dit na met wind voordeel. De Lauwers wist gelukkig voor Ropta Boys de kansen niet goed uit te spelen, waardoor Ropta Boys gelegenheid kreeg om te herstellen of te blokken.  Beide ploegen kregen veel corners, maar ook hieruit wisten beide ploegen geen gevaar te stichten. Het was een rommelige en slechte eerste helft van beide ploegen. Een eerste helft om voor beide ploegen heel snel te vergeten.

Veel betere 2e helft.
De tweede helft van Ropta Boys was een stuk beter. Er zat in ieder geval meer gif, meer voetbal en meer belevingen meer wilskracht  in het spel van Ropta Boys. Er werd geknokt voor elke bal en dat was juist de bedoeling onder deze weersomstandigheden. Daarnaast begon het hondstrouwe Ropta Boys publiek zich met de wedstrijd te bemoeien door hun ploeg in woord en gebaar aan te moedigen. In de tweede helft wist Ropta Boys wel kansen te creëren. Een voorzet van Meindert Meindersma werd goed, maar te zacht ingekopt door Arend Castelein. Daarna werd een corner van Geert Linthof  strak en hard door Yorrick Elzinga over het doel gekopt. Zo beet Ropta Boys van zich af en had men tegenstander de Lauwers onderdruk. Ondanks de druk moest Ropta Boys oppassen voor de counter van de Lauwers.

Na 20 minuten spel in de tweede helft had Ropta Boys via Edwin de Vries de openingstreffer op zijn schoen. Alleen richting de doelman van de Lauwers speelde hij de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor de kans was verkeken.  Even later zag voorstopper Yorick Elzinga zijn schot rakelings naast gaan. In de 22e minuut was er een klein opstootje tussen Anco Dijkstra en een speler van de Lauwers. De goed leidende scheidsrechter de Groot uit Oosterbierum zag dit over het hoofd en gaf Anco Dijkstra daarna voor zeuren een gele kaart met gevolgen voor volgende week.

Het betere spel van Ropta Boys werd in de 25e minuut beloond met een bevrijdende treffer. Een toegekende vrije trap op ongeveer 20 meter werd door de uitblinkende Arend Castelein langs de muur en onbereikbaar voor de Lauwers keeper binnen geschoten. (0-1)Een prachtige opsteker voor de jonge Ropta Boys ploeg onder leiding van de nestor Arend Castelein. Na dit doelpunt moest de Lauwers komen om een gelijkspel uit het vuur te slepen. De Lauwers kwam en had de laatste 20 minuten een overwicht, maar tot echte kansen en mogelijkheden kwam het niet.  Invaller B-junior Jan Tijtsma kreeg in de slotfase op aangeven van Meindert Meindersma nog een goede mogelijkheid, maar hij raakte de bal niet met als gevolg dat zijn schot naast het doel verdween.  Na twee keer 45 minuten blies scheidsrechter de Groot voor het einde en mocht Ropta Boys drie belangrijke punten toevoegen aan hun totaal.