Ropta Boys met de schrik vrij tegen Drogeham · Foto('s):

Ropta Boys met de schrik vrij tegen Drogeham

zondag 23 november 2014

De uiteindelijke eindstand doet anders vermoeden, maar Ropta Boys had een ontzettend moeilijke middag tegen Drogeham. De dikke overwinning kwam tot stand in blessuretijd, waardoor de zeer belangrijke punten uiteindelijk in Oosternijkerk bleven, bij de ploeg van trainer Groen en leider Dijkstra. Door deze winst nestelde Ropta Boys zich op de derde plaats van de ranglijst.

Dramatisch slechte eerste helft
Om met de deur in huis te vallen. Ropta Boys speelde een belabberde 1e helft zonder enige overtuiging, zonder enig zelfvertrouwen, zonder oveleg en zonder voldoende daadkracht. Men speelde als een natte dweil en men liep als een kip zonder kop. Het was aan de bezoekers Drogeham te danken dat Ropta Boys zonder tegen doelpunten kon gaan rusten. De gehele eerste helft was Drogeham de betere en veel fellere ploeg. Drogeham had een groot overwicht in de eerste helft. Men creëerde vooral kansen uit de tweede lijn. De schoten van Drogeham waren zeer gevaarlijk. Twee keer ging de bal net naast en twee keer moest keeper Hillebrand Tanja met de vingertoppen redding brengen.

Ropta Boys kwam eigenlijk niet in het spel voor. Wanneer Ropta Boys in de buurt kwam van het Drogeham doel ging het meestal mis. Het duurde tot de slotminuten van de eerste helft dat Ropta Boys eindelijk een kansje wist te creëren uit een aanval over verschillende schijven. Het eindstation was Jan Bekker, maar zijn inzet krulde hij naast het doel. Drogeham was duidelijk de bovenliggende partij, maar men wist de vele corners en mogelijkheden niet om te zetten in een op dat moment verdiende voorsprong. Voor Ropta Boys kwam dit ontzettend goed uit, want men speelde de slechtste eerste helft van dit seizoen en dan mag je van geluk spreken dat de tegenstander niet wist te profiteren. Met hangen en wurgen werd de rust bereikt met 0-0.

Veel betere tweede helft
Tijdens de rust zijn schijnbaar de puntjes op i gezet door trainer Groen en leider Dijkstra, want Ropta Boys kwam stukken beter tevoorschijn dan voor rust. Er ging meteen dreiging uit van Ropta Boys. Er werd harder gewerkt en beter gereageerd, waardoor het schouwspel voor het thuispubliek een stuk aantrekkelijker werd om naar te kijken. De eerste kans kwam uit een voorzet van Jan Meindert Castelein die door Meindert Meindersma te zacht werd ingekopt. Ropta Boys gaf meteen druk en liet Drogeham niet meer opbouwen. Na dik tien minuten moest de wedstrijd tijdelijk worden onderbroken. Een voorzet van een Ropta Boys speler belandde zeer ongelukkig vol in het gezicht van een Drogeham verdediger. Helaas voor hem moest hij groggy het veld per brancard verlaten. Nadat de wedstrijd werd hervat was het raak voor Ropta Boys. Een voorzet van Geert Linthof werd bij de eerste paal doorgekopt via Arend Castelein en bij de tweede paal binnen getikt door Simon Dijkstra. (1-0)

De op dat moment verdiende voorsprong werd een paar minuten later heel gemakkelijk weggegeven door ongeconcentreerd verdedigen. Via rechts mocht Drogeham speler Willem Spoelstra  vrij doorlopen naar keeper Tanja. Via een droge knal in de korte hoek kwam Drogeham langszij (1-1). Ondanks de gelijkmaker pakte Ropta Boys de wedstrijd weer goed op en wist in de achtenzestigste minuut opnieuw de leiding te nemen. Een aanval over rechts werd scherp voorgegeven door Geert Linthof. De bal leek te scherp, maar Simon Dijkstra wist zeer attent tussen keeper en verdediger de bal toch binnen te tikken (2-1). Drogeham gaf zich na dit doelpunt niet gewonnen. Men trok vol ten aanval en Ropta Boys kreeg het opnieuw moeilijk. Drogeham ging vol voor de gelijkmaker en was een paar keer dichtbij, maar de afronding aan Drogeham zijde was deze middag het manco van de ploeg. Ropta Boys bleef overeind in deze moeilijke fase en wist in blessuretijd de voorsprong veilig te stellen.

Eerst versierde de uitgekookte Gerard Peter Weidenaar een strafschop, nadat hij heel licht werd aangeraakt door de keeper. Anco Dijkstra verzilverde deze penalty á la Johan Neeskens (3-1). In de laatste minuut van blessuretijd wist Geert Linthof op aangeven van Arend Castelein de eindstand te bepalen op 4-1. Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd is het een geflatteerde overwinning, maar wel degelijk een zeer belangrijke overwinning. Door deze overwinning staat Ropta Boys weer in de top van de 4e klasse B. Eindstand: 4-1.

© Verslag: Jan Torensma

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00