Ropta Boys tegen SC Twijzel kent geen winnaar · Foto('s):

Ropta Boys tegen SC Twijzel kent geen winnaar

zaterdag 04 april 2015

Zoals het programmablaadje aangaf waren er genoeg ingrediënten voor een goede pot voetbal. Voor SC Twijzel om de zeperd tegen Anjum van vorige week weg te spoelen. Voor Ropta Boys om de winst van vorige week op hekkensluiter ASC een goed vervolg te geven. Helaas bleef het bij goede bedoelingen, want op een zeer hobbelig veld werd het een foutenfestival met veel strijd, inzet en knulligheden. Na iets meer dan negentig minuten werden de punten uiteindelijk terecht gedeeld.

Gelijkwaardige eerste helft

SC Twijzel begon gedreven aan de wedstrijd. Er werd meteen druk gezet op de Ropta Boys achterhoede. Dit leverde na vijf minuten spel de eerste grote kans op voor SC Twijzel. Een vrije trap van Twijzel werd bij de tweede paal terug gekopt naar de eerste paal. Hier werd de bal goed ingekopt, maar even fraai gered door keeper Hillebrand Tanja. Na deze grote kans moest Ropta Boys mee in het fanatieke spel van Twijzel. Gelukkig verzaakte de ploeg niet en creëerde ook kansen. In de tiende minuut werd een voorzet bijna door een speler van Twijzel in eigen doel gewerkt.  Even later werd een voorzet van de ijverige Tjidsger Braaksma net gemist door de inlopende Gerard Peter Weidenaar.

Na twintig minuten mocht Ropta Boys niet klagen, want Rudi Torensma kopte bijna in eigen goal om een kans van Twijzel te verijdelen. Zo golfde het spel op en neer met veel fouten aan beide kanten. Dit kwam mede door het zeer moeilijk bespeelbare veld. Maar in de vijfentwintigste minuut kwam SC Twijzel schitterend op voorsprong. Een lange bal werd door Johannes van der Meulen uitstekend gecontroleerd. Daarna schoot hij goed in, maar keeper Tanja redde in eerste instantie fraai. Maar de rebound werd door dezelfde speler ingekopt en via de lat belandde de bal uiteindelijk in de touwen. (1-0) Het antwoord leek snel te worden gegeven door Ropta Boys, maar zowel Tjidsger Braaksma als Simon Dijkstra schoten in kansrijke posities voor langs.

De gelijkmaker bleef uit en het bleef oppassen voor een tweede tegentreffer. Deze leek er te komen in de 40e minuut, maar een schot van een SC Twijzel speler werd op het juiste moment gekraakt door Arend Castelein, waardoor de bal simpel kon worden gevangen door Hillebrand Tanja. In de laatste minuut van de eerste helft had Simon Dijkstra de gelijkmaker op de schoen. Een perfecte voorzet van Tjidsger Braaksma kon Simon Dijkstra zo binnen tikken, maar door het stuiteren van de bal raakt hij deze volledig verkeerd en hobbelt naast. Ruststand: 1-0.

Karaktervolle tweede helft

Na rust pakte Ropta Boys de zaken energieker aan. Er werd meteen druk uitgeoefend op de achterhoede van SC Twijzel. Deze druk leverde meteen gevaar op. Eerst ging een voorzet van Geert Linthof nog voorlangs, maar de tweede voorzet leverde een grote kans op voor Tjidsger Braaksma. Helaas voor hem en Ropta Boys liet hij de bal van de voet springen met als gevolg een prooi voor de keeper. Helaas werden de goede bedoelingen van Ropta Boys knullig de grond ingedrukt. In de vijfenvijftigste minuut werd een corner van Marc Boorsma helemaal fout ingeschat door keeper Hillebrand Tanja. In plaats van de bal weg te stompen werd de bal nu knullig in eigen doel gewerkt. Het resultaat was een 2-0 achterstand. Lang kon SC Twijzel niet genieten van deze voorsprong, want twee minuten later werd de achterstand weer teruggebracht naar één doelpunt. Het was namelijk Arend Castelein die vanaf ongeveer twintig meter zijn geluk beproefde op het doel.

Zijn schot zwabberde richting het doel en plofte zo achter de verbouwereerde SC Twijzel keeper. (2-1) Na dit doelpunt gloorde er weer hoop voor Ropta Boys. Het vervolg werd een rommelige fase met veel fouten, veel kaarten en weinig goed voetbal. De spanning moest iets vergoeden en het bleef spannend tot in blessuretijd. Na de 2-1 waren er voor beide ploegen kansen om te scoren. Ondanks de kansen en mogelijkheden van beide ploegen bleef dit uit in reguliere speeltijd. Maar de extra minuten waren Ropta Boys deze keer welgezind, want via Geert Linthof komt Simon Dijkstra via de kluts in scoringspositie. Simon bleef koel en schoof de bal beheerst langs de uitlopende keeper v oor de 2-2 eindstand.

Conclusie: Ropta Boys pakt op de valreep een terecht punt in en tegen Twijzel. Geen goede wedstrijd van beide kanten, maar daarvoor gaf het veld eigenlijk ook geen mogelijkheden. Naast het verdiende punt was er nog een mooi moment bij Ropta Boys. Na lang blessureleed en na een ongelooflijke moeilijke en zeer verdrietige tijd kon Jan Pzn Braaksma zijn rentree maken in Ropta Boys 1. Eindstand: 2-2.

(C) Verslag: Jan Torensma

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00