Ropta Boys verliest thuis in oefenpot van Minnertsga · Foto('s):

Ropta Boys verliest thuis in oefenpot van Minnertsga

zondag 27 augustus 2017

Vorige week zaterdag 19 augustus 2017 werd de eerste oefenwedstrijd gespeeld door Ropta Boys in het nieuwe seizoen 2017-2018. In Damwâld werd met 4-0 verloren tegen tweedeklasser Broekster-Boys. Een paar dagen later op dinsdagavond 22 augustus 2017 werd in en tegen derdeklasser Kollum gespeeld. Deze wedstrijd werd met 3-1 verloren. De enige Ropta Boys goal kwam op naam van nieuweling Kars Vrieswijk.

Afgelopen zaterdagmiddag was Ropta Boys 1 onder de bezielende leiding van de nieuwe Ropta Boys trainer Wietse van der Veen gastheer voor derdeklasser Minnertsga. Het gehele oefenprogramma is gebaseerd op tegenstanders die in hogere klassen acteren dan Ropta Boys. Dit zal vast een achterliggende gedachte om sterker en beter te worden, lijkt mij. Ondanks de afwezigheid van nog vakantievierende spelers werd er afgelopen zaterdagmiddag een redelijke oefenpartij gespeeld tussen Ropta Boys en Minnertsga. Ropta Boys begon zoekende aan deze wedstrijd. In het begin was de organisatie even helemaal zoek met als resultaat dat Minnertsga binnen 7 minuten op een voorsprong kwam door een paar dekkingsfouten. De goal van Minnertsga was overigens perfect. Vanaf rechts werd op maat afgegeven op de spits van Minnertsga.

Om te scoren hoefde hij maar tegen de bal aan te lopen. (0-1) Na dit doelpunt wist Rota Boys in ieder geval de poppetjes beter op zijn plaats te zetten. Op het stroeve veld werd van beide kanten voor elke meter gevochten, maar vele kansen leverde het spel niet op. Minnertsga had in de eerste helft een licht overwicht en kreeg een paar mogelijkheden om de score uit te breiden. Dit lukte niet, omdat Johannes de Groot zijn doel schoon hield en om toerbeurt Kees Kool en Arend Castelein vanuit de laatste man positie het overzicht behielden en stuurden. Ook Minnertsga gaf heel weinig weg. De enige grote mogelijkheid kwam uit een verre ingooi van Dennis van der Wal. Deze ingooi werd door Tjidsger Braaksma op de lat gekopt. Zo bleef het in de eerste helft bij de treffer van Minnertsga in de begin minuten.

In de tweede helft kwam Ropta Boys een stuk beter voor de dag. Er was een duidelijk overwicht van Ropta Boys in de tweede helft. Met name via Erik de Vries, van zowel links en rechts, kwam heel veel dreiging. Maar van zijn vele voorzetten werd te weinig of helemaal niet geprofiteerd. De loopacties van nieuweling Ype Kingma waren niet echt gelukkig te noemen. Overigens de verdedigers van Minnertsga hadden er goed de kijk op. Ype Kingma miste koppend een keertje en schietend in de draai verdween de bal een keer net naast. Met soms fraai opgezette aanvallen wist Ropta Boys de verdediging van Minnertsga in moeilijkheid te brengen. Alleen de finishing touche voor het doel om te scoren ontbrak er aan in de tweede helft. Minnertsga kwam sporadisch nog in de buurt van keeper Johannes de Groot. Ondanks de mindere tweede helft van Minnertsga werd de score nog wel verdubbeld.

Het was invaller Redmar de Hoop die 10 minuten voor het einde een beetje onhandig het duel in ging binnen de zestienmeter. Met als gevolg een terecht gegeven penalty door scheidsrechter Nanne Jan Post. Met deze penalty wist Minnertsga wel raad. Onhoudbaar werd de penalty binnen geschoten voor de 0-2. Ook na deze treffer waren er in ieder geval nog mogelijkheden op een verdiende eretreffer voor Ropta Boys. Maar ook dit lukte niet want zowel de kans van Erik de Vries en Kees Kool werden niet benut. Hierdoor werd de eindstand bepaald op een ietwat geflatteerde overwinning van de gasten. Voor de begeleiding van Ropta Boys is er nog het één en ander uit te proberen in de komende oefenwedstrijden en bekerwedstrijden tot de competitie daadwerkelijk begint midden september. Einduitslag: 0-2.

(C) Verslag: Jan Torensma

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00