Ropta Boys verzuimt thuis te scoren tegen GSVV · Foto('s):

Ropta Boys verzuimt thuis te scoren tegen GSVV

zaterdag 18 april 2015

Voetbal is en blijft een onvoorspelbaar spel. Deze onvoorspelbaarheid was zaterdagmiddag op het zonovergoten sportpark “De Fiver” duidelijk zichtbaar in het duel tussen Ropta Boys en GSVV. Bij rust had Ropta Boys de wedstrijd allang moeten beslissen. Door het missen van eigenlijk niet te missen kansen ging het later helemaal mis met Ropta Boys In de tweede helft werden de rollen volledig omgedraaid. GSVV speelde een zeer doeltreffende en uitgekookte tweede helft en wint geheel tegen de veldverhouding in met 0-3.

De start van Ropta Boys was oogstrelend en veelbelovend. Goed voetbal over de flanken, Johan Cruijff zou er jaloers op zijn, leverde ontzettend veel gevaar en kansen op voor Ropta Boys. GSVV werd vanaf minuut één teruggedrongen en loerde op de counter. Binnen tien minuten had Geert Linthof vanaf rechts twee puike voorzetten op eerst Birhanu Rispens en daarna op Simon Dijkstra. De eerste voorzet had Birhanu Rispens voor het intikken, maar hij mist de bal onbegrijpelijk voor leeg doel. De tweede voorzet was iets moeilijker, maar Simon Dijkstra raakte de bal niet goed en ging naast.

Ropta Boys ging goed door en het vele Ropta Boys publiek zat eigenlijk te wachten op een doelpunt. In de twintigste minuut werd een voorzet van Simon Dijkstra in kansrijke positie door Yorrick Elzinga naast getikt. De aanvallen van Ropta Boys gingen maar door. Over links wist Birhanu Rispens een voorzet af te leveren en deze ging via de hand van een GSVV speler naast. Scheidsrechter Wagenaar wuift een penalty weg. In dertigste minuut was Ropta Boys heel dichtbij de openingstreffer. Nu was het een voorzet over links van Geert Linthof die werd ingetikt door Rudi Torensma, maar de bal hobbelde gelijk aan de doellijn precies voorlangs. Daarna werd de bal half weggehaald en kreeg Simon Dijkstra een schietkans, maar ook deze bal hobbelde naast de verkeerde kant van de paal.

Ropta Boys hield de druk erop, maar haalde nooit de trekker over. Tot de vijfendertigste minuut duurde het voor GSVV gevaarlijk werd via de counter. Ropta Boys mocht bij deze eerste de beste aanval van geluk spreken dat scheidsrechter Wagenaar niet het voordeel afwachtte bij een Rota Boys overtreding. Had hij dit wel gedaan dan zou een speler van GSVV alleen opduiken voor doelman Hillebrand Tanja. Na deze mogelijkheid waren er nog drie super kansen voor rust. Eerst twee kopkansen voor Simon Dijkstra. Eerst kopt hij uit een corner van dichtbij over.

De tweede kans kopt hij vanuit een vrije trap in de hoek, maar de beste keeper van de 4e klasse KNVB, Johannes van der Meer, plukt de bal klemvast uit de hoek. In blessuretijd kreeg GSVV haar tweede mogelijkheid. Een voorzet van links kon net niet worden ingetikt, waardoor de bal voor het Ropta Boys doel langs ging. De rust werd hierdoor bereikt met 0-0. Dat de rust werd bereikt met 0-0 lag niet aan het creëren van kansen, maar aan het scorend onvermogen bij de thuisclub.

De tweede helft begon dramatisch voor Ropta Boys. Net als in de eerste helft begon men weer meteen druk te zetten. De druk van Ropta Boys werd in de vijfde minuut volledig de kop ingedrukt. Na balverlies was GSVV razend snel in de omschakeling en dodelijk effectief in het scoren. De counter werd perfect uitgevoerd en Ropta Boys stond erbij en keek ernaar toen Gauke Plantinga de voorzet beheerst binnen kopte voor de 0-1. Deze stand gaf GSVV vleugels en men deed er nog een schepje bovenop. Ropta Boys was niet in staat om de wedstrijd nog te kantelen, het waren de bezoekers die gevaarlijk werden na rust en deden wat Ropta Boys in de eerste helft naliet, namelijk scoren.

In twaalfde minuut moest keeper Hillebrand Tanja handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen op een schot van Gauke Plantinga. Het was uitstel, want Birhanu Rispens verspeelt de bal knullig, met als gevolg een haarscherpe counter die van rechts door Gauke Plantinga wordt klaar gelegd voor Bonard de Haan om binnen te tikken. (0-2) Na deze goal was er nog kleine opleving aan Ropta Boys zijde. Uit een voorzet van Birhanu Rispens schiet Jan Pzn Braaksma op de buitenkant van de paal. Het zat Ropta Boys niet mee deze middag. Er kan de ploeg weinig worden verweten op werklust.

Deze was duidelijk aanwezig, maar wel op scherpte (scherpte voor het doel), want die deed Ropta Boys vooral de das om. Na de 0-2 achterstand probeerde Ropta Boys het nog wel, maar geloof in eigen kunnen was ver te zoeken. Ook de invallers Tjidsger Braaksma, Edwin de Vries en Leon Dijkstra konden het tij niet meer keren. Het bleef bij losse flodders aan Ropta Boys zijde. Het werd in de slotminuten nog erger. Bij een lange bal ging keeper Hillebrand Tanja volledig de mist in. Hij komt ver uit zijn doel, maar mist en het gevolg was een gemakkelijke intikker voor Wichard Alink. (0-3) In blessuretijd werd Ropta Boys nog gespaard voor nog een tegen doelpunt. Een kans voor leeg doel werd volledig gemist door een GSVV speler. Zo bleef het bij 0-3.

Conclusie: Een veelbelovend begin van Ropta Boys valt volledig in duigen door het scorend onvermogen. GSVV profiteert optimaal, omdat zij de kansen wel benutten. Door dit verlies van Ropta Boys zal men op haar tellen moeten passen om degradatie te voorkomen. De onderste ploegen komen angstvallig dicht in de buurt. Er zal in de resterende wedstrijden nog punten moeten worden gepakt voor lijfsbehoud. Hetzelfde geldt voor tegenstander GSVV. Eindstand: 0-3.

(C) Verslag: Jan Torensma

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00