Ropta Boys wint eerste bekerwedstrijd van Scharnegoutum · Foto('s): Willem Meinema
  Willem Meinema

Ropta Boys wint eerste bekerwedstrijd van Scharnegoutum

zondag 23 augustus 2015

Na drie oefenwedstrijden met wisselend succes tegen Be Quick D 2, Dokkum 1 en Broekster Boys 2 (gelijkspel, verlies en winst) moest Ropta Boys afgelopen zaterdagmiddag aantreden voor de beker tegen Scharnegoutum. Ropta Boys begon goed het jubileumjaar (50 jaar Ropta Boys) met een degelijke winst op Scharnegoutum.

De basis van deze overwinning werd gelegd in de eerste helft, want in de tweede helft oogde Ropta Boys naarmate de wedstrijd vorderde vermoeider dan de tegenstander. Hierdoor kreeg Ropta Boys het nog enigszins benauwd in de slotfase. In de eerste helft was de ploeg van trainer Groen heer en meester en had eigenlijk meer afstand moeten nemen. Het eerste doelpunt voor Ropta Boys kon worden genoteerd na ongeveer twintig minuten spelen.

Een als voorzet bedoelde bal van Edwin de Vries belandde op de lat. De terug springende bal werd een inkoppertje voor Willem Meinema in het lege doel. (1-0) Na de openingstreffer kreeg Ropta Boys veel kansen om de score te verhogen, maar liet dit na. Scharnegoutum kreeg halverwege de eerste helft haar enige kans, maar dan ook een hele grote kans. Een mooie aanval over rechts kon bij de tweede paal eigenlijk niet meer gemist worden door een speler van Scharnegoutum.

Toch wist deze speler van heel dicht bij de bal nog via de lat over te schieten. Daar kwam Ropta Boys goed weg. Ondanks het overwicht van Ropta Boys in de eerste helft wist men pas in blessuretijd van de eerste helft de score te verdubbelen. Het was Simon Dijkstra die de verdediging en inclusief keeper te snel af was en beheerst in de verre hoek kon scoren. (2-0) Een verdiende ruststand na drie kwartier voetballen onder warme omstandigheden.

In de tweede helft ging het moeizamer aan de kant van Ropta Boys. In het begin van de tweede helft ging het nog en wist Ropta Boys via een fraaie goal van nieuwkomer Martin Kool de score uit te breiden naar 3-0. Hij wist een perfecte voorzet op fraaie wijze binnen te koppen voor zijn nieuwe ploeg. Samen met zijn tweelingbroer Kees Kool zijn beide goede aanwinsten voor Ropta Boys.

Hopelijk voelen ze zich snel thuis bij Ropta Boys, net als deze middag afwezige nieuwe keeper Remco de Vries. Naast deze drie spelers van buiten is er nog meer goed nieuws voor Ropta Boys, want de selectie is verder uitgebreid met eigen talentvolle jeugd. Maar na de 3-0 was de koek op bij Ropta Boys. Er werd hier en daar nog gewisseld door trainer Groen, maar ook hij moest toezien dat de tegenstander sterker werd en halverwege de tweede helft in een mooie 3-1 liet aantekenen.

Na dit doelpunt begon Scharnegoutum nog te geloven in een goede afloop. Niet onterecht, want Ropta Boys stond een paar keer op wankelen. Keeper Johannes de Groot wist een paar keer goed redding te brengen en de factor geluk behoedde Ropta Boys voor het feit dat Scharnegoutum niet meer in de buurt van een gelijkspel kwam in deze bekerwedstrijd.

Ondanks een mindere tweede helft werd de eerste bekerwedstrijd winnend afgesloten en kan de ploeg verder bouwen aan hopelijk een mooi en misschien succesvol jubileumseizoen 2015-2016. Eindstand: 3-1. Komende dinsdagavond speelt Ropta Boys haar tweede bekerwedstrijd uit tegen Noordbergum.

(C) Verslag: Jan Torensma

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00