Ropta Boys wint vrij eenvoudig van Zeester · Foto('s):

Ropta Boys wint vrij eenvoudig van Zeester

zaterdag 15 september 2018

Na twee gevoelige nederlagen in de beker was er afgelopen zaterdagmiddag een opsteker voor Ropta Boys. De laatste bekerwedstrijd tegen Zeester uit Zoutkamp werd vrij eenvoudig gewonnen door de geelgroene formatie. Het werd een uiteindelijke 4-1 overwinning met als super positief gegeven dat twee zeer jonge spelers Jacob Mooibroek en Hendrik Willem van der Vorst andermaal een zeer goede indruk achter lieten. Hopelijk wordt deze positieve inbreng binnen de Ropta Boys gelederen gewaardeerd en krijgen ze in de competitie voldoende kansen om zich nog verder te ontwikkelen. Ropta Boys zal deze spelers hardnodig hebben voor het debuut jaar in de 3e klasse KNVB.

Eerste helft
In deze wedstrijd om des keizersbaard was er vanaf minuut druk op de bal van Ropta Boys. Dit resulteerde meteen in een groot veldoverwicht. Ropta Boys probeerde met goed positiespel en combinatiespel via de flanken gevaarlijk voor het doel te komen. Dit lukte bij vlagen heel goed. Veel ballen kwamen via de linkerkant van Erik de Vries en van de rechterkant via Geert Linthof. Het ontbrak in de beginfase en eigenlijk over gehele wedstrijd aan de juiste eindpass. Ondanks het overwicht moest Jan Pzn Braaksma in de 9e minuut nog wel een kans van Zeester blokken om achterstand te voorkomen. Zeester werd gedwongen om te verdedigen en probeerde van hieruit met lange ballen de Ropta Boys verdediging te verschalken.

Voor Ropta Boys was het wachten op de openingstreffer. Deze kwam er in de 20e minuut op fraaie wijze. Uit een ingooi van Anco Dijkstra speelde Geert Linthof zich goed vrij bij de cornervlag en gaf daarna een schitterend strakke voorzet. Deze werd nog gemist door spits Tjidsger Braaksma, maar uiteindelijk bij de tweede paal ingeschoten door Erik de Vries. (1-0) Na dit doelpunt creëerde Ropta Boys nog voldoende kansen via enkele fraaie aanvallen over de flanken. Jacob Mooibroek kreeg tot tweemaal toe de gelegenheid om te scoren. Zijn eerste kans na het loslaten van de bal door de keeper schoot hij over. De tweede kans schoot Jacob Mooibroek op aangegeven van Tjidsger Braaksma tegen de buiten kant van de paal naast. Even later had Martin Kool de gelegenheid om een schitterende voorzet van Geert Linthof ongehinderd binnen te koppen bij de tweede paal.

Maar de inzet van Martin Kool ging naast. In de 38e minuut was het wel raak voor Ropta Boys. Opnieuw een fraaie aanval via Erik de Vries vanaf links. Hij wist Tjidsger Braaksma te bereiken in de zestien meter en Tjidsger behield het overzicht en legt de bal panklaar voor Edwin de Vries voor de 2-0. Nog nagenietend van de goal werd het 2-1. Een voorzet van rechts kon door een Zeester speler, die helemaal vrij stond voor het doel, simpel en ongehinderd binnen getikt worden. De rust werd hierdoor bereikt met 2-1.

Tweede helft
De tweede helft was in zijn geheel éénrichtingsverkeer. Keeper Johannes de Groot heeft geen bal van betekenis meer gehad. Ropta Boys ging op dezelfde voet door als in de eerste helft. Voetballend werden regelmatig mooie en goede aanvallen opgezet. Net als in de eerste helft was de eindpass niet op maat of een prooi voor de verdediging van Zeester. Erik de Vries was koppend bijna bij de 3-1 en Geert Linthof zijn schot werd met moeite door de Zeester keeper gepareerd tot corner. In de 69e minuut liet Zeester nog een keertje van zich spreken door de gelijkmaker te scoren. Maar deze deed er niet toe, omdat voorafgaande aan de goal reeds was gefloten voor een overtreding. Uiteindelijk werd de slotfase nog kleur gegeven door de invallers. Ype Kingma voor Tjidsger Braaksma en Hendrik Willem van der Vorst voor Jacob Mooibroek.

Het was in 75e minuut Hendrik Willem van der Vorst die aan de basis van de 3-1 kwam te staan. Zijn perfecte pass op Erik de Vries werd nu wel op maat gegeven aan Geert Linthof voor het doel. Hij kon de bal in de loop richting simpel binnen tikken voor de 3-1. In de 83e minuut had Geert Linthof opnieuw moeten scoren. Hij ontfutselde de bal van een Zeester verdediger en komt alleen voor de keeper te staan, maar zijn inzet belandde op de paal. De 4-1 kwam toch nog op het scorebord. In eerste instantie leek Hendrik Willem van der Vorst zelf de 4-1 aan te tekenen, maar zijn schot werd ter nauwer nood tot corner getikt. In de 88e minuut komt de 4-1 voor 90 procent op naam van Hendrik Willem van der Vorst. Via goed doorzetten ontfutselde hij de bal van de Zeester keeper om daarna zijn ploeggenoot Ype Kingma in staat te stellen om de eindstand te bepalen op 4-1.

Conclusie: Met deze winst op zak en met opvallend goed spel van de jeugd moet Ropta Boys volgende week geconcentreerd beginnen aan een nieuw avontuur in de 3e klasse van de KNVB. Vechten voor elk punt en dan aan het einde van het seizoen de balans opmaken. De gehele vereniging Ropta Boys wenst de ploeg van trainer Yko de Boer en overige stafleden veel succes.Eindstand: 4-1.