Rottevalle en Anjum in evenwicht zoals verwacht · Foto('s): Nico Dijkstra
  Nico Dijkstra

Rottevalle en Anjum in evenwicht zoals verwacht

zaterdag 28 november 2015

De statistieken van de laatste zes wedstrijden lieten er geen gras over groeien: Rottevalle en Anjum zijn aan elkaar gewaagd. De zes laatste ontmoetingen leverden voor Anjum twee overwinningen, gelijke spelen en nederlagen op. “logisch dat het vanmiddag een gelijkspel wordt”, aldus een voetbaldeskundige langs de lijn. Het werd een gelijkspel. Dat er slechts twee keer gescoord werd, was wel een voetbal wonder. In een open en sportief duel had de eindstand ook een korfbaleindstand kunnen hebben. Het werd uiteindelijk 1-1.

Vooraf
Voordat de bal de eerste omwentelingen zou maken, was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan de oud voorzitter van de v.v.Anjum  Jan Visser die afgelopen week op 81jarige leeftijd overleed. Jan Visser hanteerde de voorzittershamer tussen 1980 en 1988.

Begin
De eerste schermutselingen speelden zich af voor het doel van Rottevalle. Wietse Rosier testte de kwaliteiten van keeper Riekele Borger. Zijn  schot was een gemakkelijke prooi voor de goalie. Ook het tweede wapenfeit kwam van Anjum. Het levensgevaarlijke spitsenduo Johan  Boersma en Stephan Overkempe kwam voor de eerste en niet de laatste maal gevaarlijk dichtbij het doel van de thuisclub. Geen score. Ook de thuisclub liet zich in de beginfase niet onbetuigd. Zo schoot Jorrit Schra naast en zag broer Steffen zijn vrije trap fraai tot corner verwerkt door Andre Turkstra. Het was de opmaat van een leuk open , maar niet hoogstaand duel. Toch viel er veel te beleven.

Voorsprong Anjum
Halverwege de eerste helft kwam Anjum op voorsprong. Johan Boersma verzilverde een buitenkansje door de bal onhoudbaar in de uiterste hoek te schieten. Het antwoord van de thuisclub kwam van het hoofd van Taeke Visser. Zijn kopbal werd eenvoudig door Andre Turkstra gevangen. Het spel golfde op en neer richting de pauze. Er vielen kansen te noteren van Wiebe Wessel Bos( kopbal), andermaal Johan Boersma na een mooi passje van Andre Braaksma. Gescoord werd er niet meer door de Anjumers.

1-1
Ook de thuisclub kreeg enkele goede mogelijkheden om de gelijkmaker op het niet werkende scorebord te zetten. Zowel Liekele Kamminga als Jorrit Schra wisten het net in eerste instantie niet te vinden. Toch zouden de gastheren nog voor de verplichte pauze van een kwartier op 1-1 komen. Een vrije trap van Steffen Schra werd door Liekele Kamminga fraai met het hoofd verlengd. Zowel keeper Turkstra als de Anjum verdediging hadden het trieste nakijken.

Kansen op 2-1 en 1-2
Rottevalle kwam gedreven uit de kleed box. Het zorgde voor enige consternatie in de Anjum verdediging.  Het leidde niet tot een achterstand voor de withemden. Integendeel, bijna kwam Anjum voor de tweede maal op voorsprong. De bal van dichtbij ingeschoten  van Johan Boersma caramboleerde via keeper Borger en de paal het veld weer in. In hetzelfde derde kwart van de wedstrijd kwam Pope Bauke Holwerda  keeper Turkstra te hulp door de bal van de Anjumer doellijn te trappen  na een gevaarlijke individuele  actie van Steffen Schra.

Lichten aan
De duisternis viel in. De lichten werden ontstoken. Er was nog een kwart wedstrijd te gaan. Het was maar goed dat de hulpbronnen aangestoken werden. Er gebeurde van alles voor beide doelen. I een heuse scrimmage voor het Anjum doel wisten de invallers Erwin de Wind en Rene Mellema niet het beslissende tikje tegen de bal te geven. Aan de andere kant leek Wiebe Wessel Bos “de man van de wedstrijd te worden”. Zijn kopbal werd echter uit de kruising gekopt door een Rottevalle verdediger. Zo bleef het spannend en boeiend tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Zeeuw. Wie maakt de 2-1?  Het antwoord volgde na precies 45 minuten spelen in de tweede helft. Geen van beide ploegen. En dat was misschien ook wel terecht. Hoewel beide teams misschien ook wel stiekem aan op de volle drie punten hadden gehoopt.

Zaterdag speelt Anjum de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2015 tegen RWF. Aanvang 14.30 uur.

Rottevalle- Anjum 1-1
Scheidsrechter: A.de Zeeuw, Berlikum