Ruime bekerwinst voor Be Quick Dokkum · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Ruime bekerwinst voor Be Quick Dokkum

vrijdag 14 september 2018

Be Quick was donderdagavond duidelijk een maatje te groot voor De Wykels uit Hallum. Het klassenverschil was in de eerste twintig minuten nog niet echt merkbaar, maar daarna was Be Quick steeds de bovenliggende partij. Het jonge talentvolle team van trainer Henk Konings liet zien, dat er veel potentie is en de 6-0 overwinning was dan ook volkomen verdiend. Be Quick werd door deze winst poulewinnaar en mag verder in de bekercompetitie.

De openingstreffer kwam op naam van de koppende Jan Jaap de Boer. Aldert Hietkamp kreeg een uitstekende kans, maar schoot net naast. Even later was Hietkamp wel succesvol, na een voorzet van aanvoerder Piet Raap. Rudolf Banga draaide vanaf links naar binnen en zorgde met een harde knal voor 3-0 en nog net voor rust mocht Marten Hoeksma de 4-0 aantekenen.

De tweede helft was nog maar twee minuten oud, toen Hietkamp met een geplaatste bal de 5-0 in de touwen schoot. Be Quick domineerde de wedstrijd en de gasten konden eigenlijk alleen maar ‘tegenhouden’. De thuisclub creëerde met gevarieerd spel een flink aantal kansen. Zo kwam Frits Veenema, na een vloeiende aanval, vrij voor de keeper, maar zijn prachtige stiftbal belandde tegen de onderkant van de lat. Tien minuten voor het einde schoot Rindert Ykema raak, na een aanval over links. In de slotfase kreeg De Wykels nog een kans, maar de goed keepende Nanning Bulthuis redde uitstekend.

De opmaat naar de competitie is nu voorbij en het ‘echte werk’ gaat beginnen op zaterdag 22 september. Be Quick speelt dan uit in Groningen tegen de ervaren eersteklasser PKC’83.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00