Ruime overwinning Geel Wit op Friesland · Foto('s):

Ruime overwinning Geel Wit op Friesland

zondag 23 november 2014

Met een 5-0 overwinning op Friesland heeft Geel Wit voorlopig afstand genomen van de onderste regionen. De winst was verdiend, maar zeker ook geflatteerd. De score werd al in de tweede minuut geopend. De doorgebroken Bente Bonthuis werd door Edwin de Vries onderuit gehaald. Hem bleef een kaart bespaard, maar Geel Wit kreeg wel een penalty. Doelman Ronald van der Molen stopte de inzet van Bente Bonthuis, maar in de rebound trof Jurjen Metz alsnog doel: 1-0.

In de periode die daarop volgde ging Friesland op zoek naar de gelijkmaker. Floris Boonstra en Patrick Zijlstra waren er dichtbij. Aan de andere kant liet Jurjen Metz een dikke kans onbenut door naast te schieten. Vlak voor rust werd het 2-0. Lars Brouwer kwam zijn verdediging te hulp en bereikte met een welgemikt schot Bente Bonthuis. De aanvaller zag zijn inzet in eerste instantie gekeerd door de keeper, maar schoot de terugspringende bal alsnog binnen: 2-0. Meteen daarna had Floris Boonstra de stand op 2-1 kunnen brengen, maar met een katachtige reactie tikte Matthijs Rijpstra, de A-junior die de van een hoofdblessure herstellende Pieter Oene Smit verving, de bal over de lat.

Zeven minuten na de rust was Friesland het dichtst bij een doelpunt, de boogbal van Andre de Vries kwam echter boven op de lat. In de zevenenzestigste raakte Bente Bonthuis namens Geel Wit de paal en in het vervolg joeg broer Siard het leer over het doel. Friesland bleef zodoende in de race en de volgende kans was weer voor Floris Boonstra, maar Matthijs Rijpstra kon zijn vingers nog tegen de bal krijgen. In een paar minuten tijd profiteerde Bente Bonthuis tweemaal van de ruimte die de verdediging van Friesland hem bood. In de achtenzeventigste minuut bediende Frank Beijaard hem op maat en vier minuten later deed Siard Bonthuis dat: 4-0. Ook bij de 5-0 was Bente Bonthuis betrokken. Nu was hij de aangever en was Sander Hekkelman de afronder.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00