PWFoto.nl / Harkemase Boys

maandag 09 maart 2015

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag op eigen veld met ruime cijfers gewonnen van CSV Apeldoorn. Het werd 5-1 op De Bosk, de grootste competitiezege van Harkemase Boys dit seizoen. Op de overwinning viel niets af te dingen, want Harkemase Boys was vanaf het begin heer en meester.

De thuisclub had wat goed te maken na de nederlaag van vorige week bij AZSV en dat was te zien: de Harkiten gingen voortvarend van start. In de eerste tien minuten moest Patrick Jansen, doelman van de bezoekers, al drie keer in actie komen bij kansjes voor Heine Uuldriks (twee keer) en Oebele Schokker. In de elfde minuut, kort na de eerste kans voor de bezoekers, was het alsnog raak. Na een mooie pass van Uuldriks stond Smits vrij voor Jansen. De rechtsbuiten van Harkemase Boys faalde niet en zette de 1-0 op het scorebord. Het was het begin van een heel goede fase van de thuisclub. Eerst werd een poging van Bouius van de lijn gehaald en kort daarna miste Uuldriks van dichtbij. Maar na een schitterende aanval viel de 2-0 toch. Huisman de Jong vond Bouius, die de bal in een keer meegaf aan Schokker. Vanaf rechts gaf Oepie de bal voor en deze keer was Uuldriks wel trefzeker.

De kansen bleven zich opstapelen. Een kopbal van Sarkodie ging net naast, Jansen redde op een inzet van Uuldriks van dichtbij en een schot van Schokker ging voorlangs. CSV Apeldoorn kreeg een mogelijkheid uit een tegenaanval, maar Ugur Yildirim twijfelde te lang, waardoor de kans verkeken was. Op slag van rust was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Joost Krijns, die zaterdagmiddag drie keer een bal van de lijn haalde, werkte Heine Uuldriks naar de grond binnen de zestien meter. De strafschop van Robin Huisman de Jong was onhoudbaar: 3-0.

Na rust was de eerste kans voor de bezoekers. Uit een vrije trap van Yildirim schoot Van Es rakelings over. Aan de andere kant was het een minuut later wel raak. Jesse Renken onderschepte de bal op de helft van CSV Apeldoorn en via Schokker kwam de bal bij Smits. Met een mooie voorzet vond hij de doorgelopen Renken, die vervolgens knap binnenkopte. Ridouan Tabaouni deed na tien minuten in de tweede helft toch iets terug namens de gasten. Een voorzet van Yildirim schoot door, waarna Tabaouni bij de tweede paal beheerst afrondde.

Dat was ook het laatste wapenfeit van CSV Apeldoorn. Harkemase Boys ging vrolijk verder met aanvallen. Dat leverde na ruim een uur spelen een vrije trap op, halverwege de helft van CSV Apeldoorn, aan de zijkant van het veld. Heine Uuldriks kon als enige bij de perfect aangesneden vrije trap van Robin Huisman de Jong en tekende zodoende voor de 5-1. Er waren kansen genoeg om de score verder op te voeren. Pogingen van Musliu en invaller Constansia werden van de lijn gehaald door de eerder genoemde Krijns, Sarkodie zag zijn poging gekeerd door doelman Jansen en Bouius schoot in kansrijke positie over met links. Hij kon er zelf om lachen.

Lachen kon trainer Jan Vlap na afloop ook. “De enige kritiek die je kunt geven is dat we eigenlijk al binnen twintig minuten vier of vijf goals hadden moeten hebben, maar zoals we vandaag voetbalden, dat willen we. We hebben het heel goed gedaan.” Naaste concurrent en koploper DVS’33 Ermelo won zaterdag ook, waardoor het verschil drie punten blijft. Ook achtervolger Excelsior’31 pakte een thuiszege en blijft daarmee eveneens in de race. SVZW is inmiddels opgeklommen naar plek vier.

Volgende week speelt Harkemase Boys opnieuw thuis. Dan komt rode lantaarndrager WVF naar De Bosk. Harkemase Boys heeft dan aan een punt genoeg voor de periodetitel, maar “volgende week is er maar een opdracht en dat is drie punten pakken”, aldus Jan Vlap.

Scoreverloop: 11. Joram Smits 1-0, 17. Heine Uuldriks 2-0, 44. Robin Huisman de Jong 3-0 (strafschop), 48. Jesse Renken 4-0, 55. Ridouan Tabaouni 4-1, 66. Heine Uuldriks 5-1

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00