RWF beslist treffen met Friese Boys binnen enkele minuten · Foto('s): Sake Beerstra

RWF beslist treffen met Friese Boys binnen enkele minuten

zondag 11 oktober 2015

Friese Boys heeft zaterdag 10 oktober de thuiswedstrijd tegen RWF met 1-6 verloren. Bij de rust was de stand 0-3. Vijfentwintig minuten lang was er niets aan de hand voor Friese Boys. “In de eerste minuten vond ik ons zelfs beter” aldus Allard Wijbenga van Friese Boys. Ik had toen het idee dat er wel iets inzat voor ons.”

De verwachtingen van de verdediger en van geheel Friese Boys werden door RWF echter keihard de bodem ingeslagen. In slechts zes minuten tijd vonden Anko Bijlsma, aanvoerder Hilbert Jongsma en Janko Jagersma het net achter doelman Chris Merkus. “Toen drukten we door” wist Hilbert Jongsma. “Het is een kwestie van kansen benutten. Ballen die er vorige week niet ingingen gaan er nu wel in.” Omdat Friese Boys niet bij machte was iets terug te doen bleef de score tot aan de thee 0-3.

“We kwamen na de rust scherp uit de box” aldus Wijbenga. “Wat ons betreft kon het nog. We kregen ook enkele kansen” Friese Boys kwam echter voorlopig niet tot een doelpunt. Eelke Venema raakte de paal en Rienk Postma, Johannes Beiboer en Erik Hilboezen zagen hun pogingen in de ballenvanger verdwijnen. Plotseling sloegen de gasten weer toe. Na een voorzet van Hilbert Jongsma kon invaller Wietze Boonstra volledig vrijstaand inkoppen, 0-4 en Jan-Sikko Veenema passeerde direct daarop doelman Merkus met een geweldig afstandsschot, 0-5. “Zij krijgen acht kansen en benutten er zes” vond Wijbenga “en die van ons gaan tegen de paal of er net niet in.”

De wedstrijd was uiteraard gespeeld en de goals van Erik Hilboezen (1-5) en nogmaals Wietze Boonstra waren slechts goed voor de statistieken. “Een efficiente overwinning” vond Hilbert Jongsma. “Dit is een moeilijke klasse. Deze wedstrijd was heel belangrijk. Als je deze punten niet pakt wordt het wel heel moeilijk”. En Friese Boys? “Bij ons heeft niet iedereen de absolute wil om te winnen” was de conclusie van Allard Wijbenga.

© Verslag: Bokke Dijkstra

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00