ASC’75 wint eerste bekerduel van Blija · Foto('s):

ASC’75 wint eerste bekerduel van Blija

zaterdag 23 augustus 2014

Op verzoek van Blija speelde ASC de eerste offciele wedstrijd van het seizoen 2014/2015, die in de voorronde van het bekertoernooi, in eigen huis op vrijdag 22 augustus. In de eerste tien minuten leken de mannen uit Augustinusga en Surhuizum de overhand te hebben, maar een echte grote kans bleef uit tot de vijftiende minuut toen een hoekschop van Hille Wijma bijna binnen gekopt kon worden door Hilbrand Benedictus, maar de bal verdween net aan de verkeerde kant van de lat.

Na deze, tot nu toe grootste kans, kreeg Blija wat meer grip op het spel van het jeugdige ASC, en kreeg het ook haar eerste grote kans maar wist deze niet te benutten. In de slotfase van de eerste helft ging het redelijk gelijk op, maar in balbezit was ASC toch de betere. Op slag van rust kwam ASC er nog een keer gevaarlijk uit en wist Marco de Haan de bal bij Hilbrand Benedictus te krijgen die op zijn beurt de doelman van Blija kansloos liet en de 1-0 maakte. Na de onderbreking begon ASC erg sterk, en liet het er geen twijfel over bestaan welke ploeg deze avond de betere was. Er waren een aantal kansjes te noteren van ondermeer Hilbrand Benedictus, Wietse Kats en Oebele de Jong, maar de goed keepende doelman van Blija wist deze kansjes onschadelijk te maken.

In de eerste vijfentwintig minuten van de tweede helft kwam Blija er niet aan te pas, en als het wel in balbezit was, dan wist het niet door de ASC defensie te geraken. Het bleef echter wel spannend, want ASC wist, ondanks dat het het betere van het spel had, de 1-0 voorsprong niet uit te bouwen. Met nog ruim tien minuten te gaan kreeg Blija weer een beetje vat op ASC, en kreeg het wat meer balbezit. De grootste kans in de slotfase was voor ASC, waarbij wel moet gezegd worden dat het kort daarvoor goed weg was gekomen nadat een vrije trap van Blija op miraculeuze wijze op de paal achter de ASC goalie was beland en het veld weer in stuiterde, het was Sjoerd Mulder die van heel dicht bij de bal niet langs doelman Johannes Tabak van Blija wist te krijgen en zo eindigde de wedstrijd in een zeker verdiende 1-0 overwinning voor ASC. De eerste ‘officiele’ wedstrijd voor ASC van een aantal spelers en (assistent-)trainer(s) eindigde dus in een overwinning wat voor deze jonge ploeg een mooie opsteker is.

Dinsdag 26 augustus speelt ASC de tweede poulewedstrijd van het bekertoernooi uit bij de ‘vrienden’ van sc Kootstertille, aanvang 18.45 uur.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00