SC Kootstertille overtuigt niet maar wint wel · Foto('s):

SC Kootstertille overtuigt niet maar wint wel

zondag 22 april 2018

De fraaie weersomstandigheden oogden beter dan het vertoonde spel hoewel het matige potje tegen SSS’68 uit Marsum desondanks de achtste overwinning op rij opleverde. Het in zeer korte tijd  fors aantal af te werken wedstrijden begint enigszins op te breken, maar brengt het doel om nacompetitie te halen wel steeds dichterbij.

Het scorebord gaf pas 35 seconden aan toen SC Kootstertille de score ook al had geopend. Tom van der Veen vond vanaf de aftrap Jouke Waaksma Bzn en de Tilster topscorer bracht de thuisclub met een fraaie treffer op een wel zeer snelle 1-0 voorsprong. Het publiek verwachte na deze pikstart een monsterscore maar die zou er ondanks de juiste ingrediënten helaas niet inzetten. Sterker nog, een kwartier later had SSS’68 de stand ook alweer in evenwicht gebracht. Miscommunicatie tussen Heine Hiemstra en doelman Albert Jan Merkus gaf Sam Vijsma gelegenheid hiervan te profiteren en de bal in het lege doel te schuiven; 1-1. Het vertoonde bleef in deze fase best aardig want vier minuten na de gelijkmaker had SC Kootstertille opnieuw een voorsprong genomen. Op de plotselinge uithaal van Tom van der Veen had doelman Gideon Santing geen enkel verweer behalve de bal uit het net te halen. Daarna probeerde de thuisclub het wel om de score verder uit te bouwen maar het doorgaans spankelende spel vertoonde deze middag ernstige haperingen.

Doelpogingen van Gerbrand Waaksma, via de doelman hoekschop, en Aize Storm, een volley op de vuisten van de sluitpost, leverden vooreerst niets op. Op slag van rust werd nog een directe vrije schop van Gerbrand Waaksma door stand-in doelman Santing tot hoekschop verwerkt. Toen SC Kootstertille vijf minuten na de rust de voorsprong toch naar 3-1 had uitgebreid, Tom van der Veen rondde na de steekpas van Douwe Hoekstra beheerst af, leek een ruime overwinning er toch nog in te zitten. Maar de Tilsters kregen de voetbalmotor niet helemaal meer aan de praat. Halverwege de tweede helft leek de 4-1 in de maak maar Heine Hiemstra kopte na de fraaie pas van Douwe Kloostra de bal weliswaar over de uitgelopen doelman maar mikte ook net naast de verkeerde kant van de paal.

SC Kootstertille wist het juiste spoor maar niet te vinden en ook mede dankzij de povere tegenstand van SSS’68 bleef het resterende deel van de wedstrijd moeilijk verteerbaar. De weer enigszins opgeleefde Tom van der Veen probeerde tien minuten voor afloop nog wel om aan zijn hattrick te komen maar diens inzet leverde ten koste van een hoekschop geen vierde treffer meer op. Beide partijen geloofden het onder deze warme omstandigheden verder wel en konden, na het eindsignaal van de uitstekend leidende arbiter D.H. de Jong, allebei prima leven met de uiteindelijke 3-1 eindstand.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00