SC Veenwouden en Hardegarijp weten niet te scoren · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden en Hardegarijp weten niet te scoren

zondag 13 mei 2018

In een matige wedstrijd met veel onnodig balverlies aan beide kanten waren SC Veenwouden en Hardegarijp aan elkaar gewaagd en dat leverde een terecht gelijkspel op. Met nog twee duels te gaan heeft SCV nu zes punten voorsprong op hekkensluiter Grootegast waardoor het zich zo goed als zeker kan gaan opmaken voor de nacompetitie.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan vrijwilliger en clubman Jilt de Jong die zaterdagmorgen is overleden. De thuisclub kreeg de eerste mogelijkheden. Met een verkeerde terugspeelbal van Vladik Drakopulo die op de binnenkant paal belandde kwam Hardegarijp heel goed weg want volgens de fotograaf die bij het doel zat was de bal de achterlijn ruim gepasseerd. Na een kwartier kreeg Wigle Westerlaan een prima schietkans na een voorzet van Rinse Procee maar Wigle maaide over de bal. De gasten deden halverwege iets terug.  Vladik Drakopulo schoot uit een vrije trap keihard op de lat en Dennis Soepboer schoot de bal naast.

Net voor de rust had Liekele Paulusma de 1-0 moeten scoren toen hij kon profiteren van een geweldige blunder van het centrale verdedigingsduo van Hardegarijp. Hij kon daardoor alleen op doelman Freerk Jan Oosterhuis afgaan maar deze wist met de voet redding te brengen. Hardegarijp kwam na rust sterk uit de startblokken en doelman Coenraad van der Mark moest handelend optreden bij schoten van Rudy van der Veer en Hessel Breeuwsma. SCV herstelde zich daarna en na een solo van Ygram Vrieling schoot deze recht in handen van de keeper. Stefan Jan Sijtsma kopte daarna over uit een voorzet van Rinse Procee.

In de slotfase kregen beide teams nog mogelijkheden. Rick de Groot kopte de bal over uit een voorzet van Soepboer en Hessel Breeuwsma schoot van dicht bij over na een voorzet van Ralph Wietses. De thuisclub kreeg in blessuretijd nog mogelijkheden via Wigle Westerlaan en Nivard Vrieling maar doelman Oosterhuis hield zijn doel schoon.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00