SC Veenwouden gaat voor punten naar De Walde · Foto('s):

SC Veenwouden gaat voor punten naar De Walde

donderdag 23 februari 2017

Zaterdag speelt SC Veenwouden de inhaalwedstrijd tegen VV De Walde. Als de regen en storm het allemaal toelaten. We gaan er uiteraard vanuit dat de wedstrijd gewoon kan doorgaan in Oudega (FM). De Feanwâldsters hebben speciaal voor deze wedstrijd een busvervoer geregeld zodat na afloop, samen met de gezelligste vereniging van de tweede klasse, de derde helft kan worden gevierd met draaiend rad en Hollandse hits. De mannen van De Walde hadden eerder dit seizoen de Feanwâldsters daartoe uitgenodigd.

Eerste overwinning

Op voorhand tekent zich een bijzondere situatie af. De selectie van De Walde haalde afgelopen zaterdag de eerste overwinning van dit seizoen binnen. Bij TONEGO in Luttelgeest werd een belangrijke 1-2 overwinning geboekt. Nadat De Walde eerst op achterstand was gekomen, wist Wybren Landman in de tweede helft tweemaal te scoren. Daarmee is het aantal wedstrijdpunten verhoogd tot 4. Het zal voor deze mooie dorpsvereniging wel een hele kunst worden om de nacompetitie te bereiken, maar er is zaterdag wel een eerste stap gezet. SC Veenwouden is daarom gewaarschuwd.

SC Veenwouden moest daarentegen deze week een nederlaag verwerken in de topper tegen VV Hardegarijp. Een wedstrijd die op 0-0 zou eindigen werd diep in blessuretijd beslist na een discutabele vrije trap. Maar daar had Hardegarijp terecht geen boodschap aan en Berwoud Beimers haalde verwoestend uit en scoorde op fraaie wijze. Daarmee gingen de 3 punten mee naar Hurdegaryp.

Iets spannender

Hierdoor wordt het aan de kop iets spannender. Hardegarijp is tot 3 punten genaderd en heeft een wedstrijd meer gespeeld. Wanneer SC Veenwouden zaterdag tegen De Walde weet te winnen is de onderlinge afstand weer 6 punten. Daarvoor zal de selectie van trainer Riemer Kooistra wel vol aan de bak moeten. In de thuiswedstrijd werd met de nodige moeite met 2-1 gewonnen. Ondanks dat De Walde op dit moment laag op de ranglijst staat is er zeker niet eenvoudig van te winnen.

De wedstrijd op het sportpark ’t Wâldstreffen in Oudega (FM) begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A. Jansen uit Grolloo. De bus met spelers en supporters vertrek rond 12.00 uur vanaf sportpark De Kemphaan in Feanwalden.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00