SC Veenwouden in slotfase onderuit tegen BCV · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden in slotfase onderuit tegen BCV

zondag 15 april 2018

SC Veenwouden is er niet in geslaagd puntenwinst over te houden aan de derby tegen BCV uit Burgum. In een spannende wedstrijd was BCV de betere ploeg maar wist de thuisclub met veel inzet goed partij te bieden waardoor BCV weinig kansen kreeg. Het duel leek te gaan eindigen in een verdiend gelijkspel, maar in de 85e minuut zorgde Cor-Pieter Pander alsnog voor de winnende treffer voor BCV.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten.BCV mocht het spel maken van de thuisclub maar deed dat in een te laag tempo waardoor er weinig gevaar kon worden gesticht. De eerste kans was er na 5 minuten voor de thuisclub toen Robbert Lodewijks na een corner van Rinse Procee alle gelegenheid kreeg om aan te leggen maar het schot ging net over de kruising. Harmen Vlietstra kreeg na 8 minuten een beste kans namens BCV maar zag doelman van der Mark redding brengen. Halverwege schoot Roel van der Meulen (BCV) uit een vrije trap over.

Aan de andere kant leverden pogingen van Wigle Westerlaan en Ygram Vrieling geen succes op. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, een aanvallend BCV maar wederom weinig kansen voor beide partijen. In de 60e minuut kwam BCV ietwat gelukkig aan de leiding toen een dieptepass van Romke Bos via het hoofd van een verdediger van SCV omhoog ging waarna doelman van der Mark werd verslagen met een slim kopballetje van Cor-Pieter Pander: 0-1.

In de 72e minuut kwam SCV op gelijke hoogte toen een scherpe voorzet van Ygram Vrieling door Rinse Procee werd binnen getikt bij de tweede paal: 1-1. In de 85e minuut werd dit duel beslist toen Fedde Durk Kingma mocht voorzetten vanaf de achterlijn en de ongedekte Cor-Pieter Pander tegendraads raak kopte: 1-2. SCV speelde geen slechte wedstrijd, maar de fouten worden op dit niveau afgestraft waardoor BCV met de overwinning aan de haal kon gaan.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00