SC Veenwouden moet vrezen voor degradatie na verlies tegen DZOH · Foto('s): Mient de Vries
  Mient de Vries

SC Veenwouden moet vrezen voor degradatie na verlies tegen DZOH

zondag 22 mei 2016

De thuiswedstrijd in de strijd om promotie/degradatie is voor SC Veenwouden uitgelopen op een teleurstellende nederlaag tegen DZOH uit Emmen. In een boeiende wedstrijd waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd en kregen ook beide de nodige kansen. De gasten wisten tweemaal het net te vinden, de thuisclub had pech met een drietal pogingen op de lat. Dinsdagavond is de return in Emmen waarin het voor SCV een zware kluif zal worden om een ronde verder te komen.

SCV begon prima aan de wedstrijd met een knap schot van Stefan Jan Sijtsma en een fraaie kopbal van Wytze Veenstra. Beide keren redde doelman Nick Schepers prima ten koste van een corner. DZOH deed iets terug via Tim Aasman en Bastin Boer maar deze pogingen verdwenen beide naast het doel. De thuisclub zag daarna een poging van Wytze Veenstra worden geblokt terwijl Erik de Vries van dichtbij miste na een misser van de doelman.

Na drieëntwintig minuten nam DZOH de leiding toen Klaas van der Veen zich verslikte in een moeilijke breedtepass van Wigle Westerlaan. De snelle Jeroen Smit pikte de bal op en wist doelman Coenraad van der Mark te kloppen. De thuisploeg moest deze mentale dreun even verwerken en moest bij de les blijven om erger te voorkomen. Doelman van der Mark liet een voorzet van Olaf Roos los, waarna Klaas van der Veen voor opluchting zorgde.

Een bekeken lob van ex-prof Roy Stroeve ging maar net over het doel. Net voor rust was de thuisploeg tweemaal dicht bij de gelijkmaker. Eerst zag Rinse Procee zijn prima schot via de onderkant lat weer in het veld spatten en een inzet van Ygram Vrieling werd door de doelman uit de hoek geranseld. In de eerste tien minuten na rust probeerde SCV de gelijkmaker te bewerkstelligen maar had het pech met een vrije trap van Albertjan van Zwol op de lat waarna uit de voorzet van Erik de Vries Wytze Veenstra de bal tegen de lat kopte.

De gasten kregen hierna de betere kansen via de snelle  Jeroen Smit en de lepe Roy Stroeve maar doelman van der Mark behoedde SCV voor een grotere achterstand. In de negenenzeventigste minuut ging de doelman buiten het strafschopgebied een luchtduel aan met Jeroen Smit. De beide spelers kwamen met elkaar in botsing waarna scheidsrechter van der Hoek uit Assen doelman van der Mark zwaar bestrafte met de rode kaart.

DZOH profiteerde hiervan in de zesentachtigste minuut toen Micky van der Horst een voorzet van Jeroen Smit afrondde. Tim Aasman was nog dicht bij de 0-3 maar raakte de binnenkant van de paal. De thuisclub probeerde nog de aansluitingstreffer te maken maar een overtreding op Wytze Veenstra werd niet bestraft met een penalty terwijl een vrije trap van Albertjan van Zwol net over de lat scheerde en zo bleef het 0-2.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00