SC Veenwouden pakt op de valreep nog een punt · Foto('s):

SC Veenwouden pakt op de valreep nog een punt

zondag 26 oktober 2014

SC Veenwouden is er zaterdag 25 oktober niet in geslaagd de volle winst binnen te halen. In een aantrekkelijk duel werd het uiteindelijk 3-3. De thuisclub deed zich daarmee zelf tekort want gezien de hoeveelheid kansen had er zeker meer in gezeten. Al in de eerste minuut kreeg Erik de Vries een mogelijkheid na aangeven van Rinse Procee maar de bal verdween naast het doel.

De eerste de beste aanval van de gasten leverde na drie minuten direct de openingstreffer op. De voorzet van Walter van der Meer werd door Oane Hornstra strak ingekopt. Drie minuten later was de stand weer in evenwicht toen Stefan Jan Sijtsma raak kopte uit een corner van Wigle Westerlaan. Na twintig minuten nam de thuisclub de leiding toen Wigle Westerlaan raak schoot na aangeven van Erik de Vries. Na 25 minuten zorgde Wilco int Veld koppend voor de gelijkmaker, dit na aangeven van Johan Lieuwes.

Erik de Vries kreeg daarna twee goede mogelijkheden de thuisclub weer aan de leiding te brengen maar faalde beide malen. In de slotfase kreeg Nico de Jong namens de Boys nog een knappe kans maar het schot ging over het doel. De thuiclub was na rust de betere ploeg maar het verzuimde de kansen af te maken. Wytze Veenstra en Erik de Vries kregen beide een aantal mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp. Een kwartier voor tijd namen de gasten tegen de verhoudung in de leiding toen een duwfout van Oane Hornstra onbestraft bleef en Walter van der Meer wist te profiteren. De gasten verzuimden daarna de genadeklap uit te delen bij kansen voor Walter van der Meer(beste reddingCoen van der Mark) en Wilco int Veld (redding Jordy Weykamp op de lijn).

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg de thuisclub loon naar werken toen Wytze Veenstra raak kopte uit een voorzet van Rinse Procee. Trainer Germ de Jong van SCV was na afloop realistisch: “Gezien de kansen hadden we moeten winnen maar als je in de negentigste minuut nog gelijk maakt mag je blij zijn met een punt”.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00