SC Veenwouden treft VV Omlandia in de nacompetitie

Donderdag 18-05-2017
FEANWÂLDEN - De reguliere competitie is afgesloten. SC Veenwouden heeft zich wederom geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. In de eerste ronde is SC Veenwouden verbonden aan herkanser uit de eerste klasse VV Omlandia. Zaterdag wordt gespeeld in Feanwâlden en op dinsdagavond is de return in Ten Boer.

Afgelopen zaterdag is voor SC Veenwouden de competitie met een klinkende 3-7 overwinning afgesloten. Een mooie opsteker, zo voorafgaande aan de nacompetitie. Dat geeft vertrouwen. Voorafgaand aan het seizoen had trainer Riemer Kooistra de doelstelling voor dit seizoen kort en bondig geformuleerd. “We willen bij de eerste vijf eindigen en een prijs pakken”. Voor de winterstop gingen alles voor de wind. Na de winterperiode ging het moeizamer. Er werden wedstrijden verloren die niet verloren mochten gaan. Maar iedere ploeg staat uiteindelijk waar het hoort. SC Veenwouden eindigde als vijfde met de eerste periodetitel op zak.

De nacompetitie

Op de laatste competitiedag werd Zeerobben de terechte kampioen. Naast SC Veenwouden strijden de buren Be Quick Dokkum en VV Hardegarijp via de nacompetitie om promotie. Be Quick Dokkum treft Gramsbergen en VV Hardegarijp gaat spelen tegen Pelikaan S. De andere herkanser uit de eerste klasser Leeuwarder Zwaluwen speelt tegen Noordscheschut. De winnaar van SC Veenwouden – VV Omlandia speelt in de finaleronde tegen de winnaar van Be Quick Dokkum – Gramsbergen. In de andere finaleronde spelen de beide andere winnaars tegen elkaar.

SC Veenwouden kent VV Omlandia nog van het vorige seizoen. Uit werd 2-2 gespeeld tegen de Groningers, die in de 89ste minuut naast SC Veenwouden wisten te komen. Thuis werd er wederom gelijk gespeeld. Deze keer 1-1. Volgens de verslagen van die wedstrijd had er meer ingezeten. Zoals bekend eindigde SC Veenwouden als twaalfde en moest via de nacompetitie tegen DZOH terug naar de vertrouwde tweede klasse. VV Omlandia eindige dat seizoen op een veilige tiende plaats.

Smoking gun

Dit jaar is VV Omlandia onder leiding van trainer Freddy Strating als elfde geëindigd en daarmee ‘veroordeeld’ tot het spelen van de nacompetitie. De meest opvallende speler met de ‘smoking gun’ is Jeroen Haan. Een ‘zwervende’ en hardwerkende fysieke spits die dit jaar met 24 goals topscorer is geworden van de 1ste klasse. Een bijzonder knappe prestatie gelet de eindklassering van VV Omlandia.

SC Veenwouden trainer Riemer Kooistra kan beschikken over een fitte selectie. Het is zijn taak om iedereen gefocust te krijgen om zaterdag vanaf de eerste minuut scherp te zijn. Naar verwachting zal het wedstrijdtempo hoog zijn en moeten er fysieke duels worden uitgevochten. Vorig seizoen heeft SC Veenwouden laten zien daartoe in staat te zijn.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P. Lips uit Groningen. Hij wordt daarbij geassisteerd door zijn assistenten H. van der Bij en W. Wiersma. De wedstrijdsponsors voor deze wedstrijd zijn De Freonen fan SCV, Bakkerij Sijtsma uit Dokkum en Leffel Sportswear uit Burgum. Gelijktijdig wordt in Feanwâlden de tweede wedstrijd van de nacompetitie van SC Veenwouden 2 tegen VV Omlandia 2 gespeeld. Het tweede moet een 1-2 achterstand zien goed te maken. Kom zaterdag allemaal om deze teams te steunen.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie