SC Veenwouden uitgeschakeld in de beker · Foto('s):

SC Veenwouden uitgeschakeld in de beker

zondag 17 september 2017

SC Veenwouden verloor ook haar derde bekerwedstrijd door in Zuidhorn op het kunstgras met 4-0 te verliezen van de gelijknamige tweede klasser. De overwinning van Zuidhorn was dik verdiend, het was op alle fronten de betere ploeg. SC Veenwouden heeft veel kwaliteit ingeleverd en gaat een zwaar seizoen tegemoet. Het begin was nog wel aardig want de eerste kans was na vier minuten voor Liekele Paulusma die uit een vrije trap van Rinse Procee verzuimde raak te koppen.

De thuisclub vond elkaar veel gemakkelijker dan SCV dat eigenlijk zelf amper aan voetballen toekwam en zich moest beperken tot verdedigen. Na 19 minuten kwam Zuidhorn aan de leiding toen Jaap Jacobs een verre ingooi van Daan Kocken met het hoofd verlengde waarna Thijs Zwarteveen ter hoogte van de penaltystip met een lage schuiver doel trof. Vier minuten later was het al 2-0 toen Jaap Jacobes fraai raak kopte uit een voorzet van Wouter de Boer. Doelman Coenraad van der Mark voorkwam met enkele prima reddingen een grotere achterstand.

Na de thee werd het er door de hevige regenval niet prettiger op om te voetballen. De thuisclub bleef de betere en in de 52e minuut was het opnieuw raak toen Daan Kocken uit een vrije trap fraai in de kruising kopte. SCV kreeg nog wel een paar spaarzame mogelijkheden om de eer te redden maar verder dan een schot van Liekele Paulusma in het zijnet kwam het niet. In de 69e minuut bepaalde Jaap Jacobs de eindstand op 4-0 door een fout van Jelmer de Vries af te straffen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00