SC Veenwouden uitgeschakeld na verlies tegen Bergum · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden uitgeschakeld na verlies tegen Bergum

donderdag 27 augustus 2015

Het bekeravontuur van SC Veenwouden heeft dit seizoen slechts twee wedstrijden geduurd. Zaterdag werd er verloren van Harkemase Boys en woensdagavond trok eerste klasser Bergum met 0-2 aan het langste eind. Aangezien er slechts drie teams in deze poule zaten gaan Harkemase Boys en Bergum door naar de volgende ronde.

De thuisclub speelde een goede eerste helft en het kreeg goede kansen om de score te openen. Een voorzet van Rinse Procee werd na een kwartier goed terug gekopt door Stefan Sijtsma naar Albert Jan van Zwol maar die miste. Vier minuten later kreeg Nivard Vrieling de bal mee uit de kluts maar vrij voor doelman Skarey produceerde hij niet meer dan een slap schot. Na 34 minuten kreeg Bergum haar eerste kans en was het meteen ook raak.

Een dieptepass van Steffen Kempe werd door Roan Joostema beheerst afgerond. Veenwouden had daarna pech met een schot van Wytze Veenstra die de bal via de onderkant lat weer in het veld zag stuiten. Net voor rust was er nog een voorzet van Stefan Sijtsma die werd gemist door Veenstra.

Na rust was Bergum de betere ploeg. Na tien minuten hield doelman Coenraad van der Mark David Voigt met de voet van scoren af en uit de daarop volgende corner kopte Hidde Veltman naast. De Veenwouden doelman bracht eveneens redding op een inzet van Bertus de Boer. In de 68e minuut werd de wedstrijd beslist toen Erik Stoelwinder raak kopte uit een vrije trap van David Voigt. In de slotfase probeerde de thuisclub de eer nog te redden maar een tweetal pogingen van Wytze Veenstra hadden geen resultaat.

Zaterdag oefent SC Veenwouden nog tegen Ropta Boys waarna het zich gaan kan opmaken voor de competitie.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00