SC Veenwouden uitgeschakeld door Omlandia · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden uitgeschakeld door Omlandia

woensdag 24 mei 2017

Anders dan de uitslag (6-1) doet vermoeden was SC Veenwouden zeker niet kansloos in Ten Boer tijdens de return van de nacompetitie. Thuis was weliswaar met 1-2 verloren maar had Omlandia geen grootse indruk gemaakt. Bijna een uur lang wist SCV de thuisploeg in bedwang te houden maar na twee snelle treffers brak het verzet van SCV en kon Omlandia in de slotfase uitlopen naar een geflatteerde zege.

In een gelijk opgaande eerste helft zorgde de thuisclub voor het eerste gevaar toen doelman Coenraad van der Mark een kopbal van Jan Oosterbeek niet onder controle kreeg maar in tweede instantie wist de doelman alsnog te redden. Vervolgens kopte Jeroen Haan over na een voorzet van Dennis Loer. SCV zorgde in de 16e minuut voor het eerste gevaar. Doelman Willem Bouwkamp bracht knap redding op de kopbal van Wytze Veenstra. In de 33e minuut was Omlandia dicht bij de openingstreffer maar doelman van der Mark wist Dennis Loer van scoren af te houden. In de 36e minuut nam SCV de leiding toen doelman Bouwkamp een schot van Albertjan van Zwol  niet onder controle kreeg waarna Stefan Jan Sijtsma uit de rebound raak wist te schieten: 0-1 In de 40e minuut was het alweer gelijk toen Dennis Loer raak schoot na een dieptepass van Jeroen Haan. Omlandia kwam na rust sterk uit de startblokken met een kopbal van Ruben Doornkamp op de lat.

SCV deed iets terug via Rinse Procee die scherp voorgaf waarna Fabio Marongiu bijna in eigen doel schoot. In de 57e minuut nam de thuisclub de leiding toen SCV niet goed oplette bij een snel genomen vrije trap van Martin Oudman, die Dennis Loer met een dieptepass bediende. De lob verdween over  doelman Coenraad van der Mark waarna Ruben Doornkamp op de lijn het laatste tikje gaf: 2-1. Drie minuten werd de wedstrijd beslist toen SCV bij een corner slecht uitverdedigde waarna Henk van de Wolde vanaf de rand van de zestien raak kon schieten. SCV moest daarna wel risico’s nemen en het kreeg ook enige mogelijkheden maar doelman Bouwkamp wist pogingen van Wytze Veenstra en Andries Hoekstra onschadelijk te maken terwijl Wigle Westerlaan naast poeierde.

In de laatste tien minuten hield SCV achterin open huis. Dat leverde treffers op van Jeroen Haan (80), Dennis Loer (85) en Klaas Swiersema (88) waardoor een geflatteerde 6-1 eindstand op het scorebord kwam. Voor SCV zit het seizoen er op. Omlandia gaat naar de finale ronde tegen Be Quick D., vooral dankzij de snelle en slimme Dennis Loer die bij bijna alle treffers betrokken was.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00