SC Veenwouden wint ruim van SV Marknesse · Foto('s): Eelke Krol
  Eelke Krol

SC Veenwouden wint ruim van SV Marknesse

zondag 13 april 2014

Na twee nederlagen op rij was het zaak om in deze wedstrijd de punten thuis te houden voor het team van trainer Yko de Boer. Tegenstander Marknesse zal via de nacompetitie lijfsbehoud in de 2e klasse moeten bewerkstelligen.

Onder prachtige weersomstandigheden hielden beide team elkaar in het begin van de wedstrijd in evenwicht. Beide teams zochten daar waar mogelijk de aanval, zonder tot scoringskansen te komen, en met matig veldspel. Tekenend was het feit dat pas in de 28e minuut van de wedstrijd een scoringskans viel te noteren. Het was Erik de Vries, uit een pass van Wytze Veenstra, die een fraaie voorzet afleverde. Deze kwam voor de voeten van de goed vrijgelopen Lammert Jan Westerlaan, die zijn knal door doelman Christiaan Haagsma tot corner zag gestompt. Eén minuut later mocht SC Veenwouden een vrije trap nemen op zo’n 30 meter van het Marknesse-doel. De trap van Albertjan van Zwol was perfect maar Christiaan Haagsma ranselde de bal nog net uit de hoek.

In de 38e minuut was het wel raak voor SC Veenwouden. Middels een fraai opgezette aanval kwam de bal bij de vrijstaande Albertjan van Zwol en tegen zijn droge knal was ook doelman Christiaan Haagsma niet bestand, 1-0. SC Veenwouden kreeg nog voor de rust een aantal mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Eerst was het Albertjan van Zwol die zijn kopbal uit een voorzet van Rinse Procee naast het Marknesse-doel zag verdwijnen. En in de 44e minuut leek Lammert Jan Westerlaan op weg naar de 2-0 maar hij werd met een overtreding buiten het strafschopgebied gestopt door doelman Christiaan Haagsma. Deze mocht van geluk spreken dat arbiter Arends het bij geel liet en het rood op zak hield. SC Veenwouden kwam in de tweede helft goed uit de startblokken en greep het initiatief.

Al in de 54e minuut verscheen de 2-0 op het scorebord. Een te zachte terugspeelbal kon door Christiaan Haagsma niet op tijd worden weggewerkt omdat Rinse Procee attent kwam inlopen. Via de kluts verdween de bal in het Marknesse-doel. SC Veenwouden ging door en ook het veldspel werd beter. In de 62e minuut kopte Albertjan van Zwol een corner terug op Wytze Veenstra, die zijn kopbal over het doel zag verdwijnen.  In de 76e minuut zag diezelfde Wytze Veenstra een kopbal tegen de paal belanden. In de 82e minuut was het dan wel raak voor Wytze Veenstra. Rinse Procee ging goed door op links en zijn inzet werd door Wytze Veenstra over de doellijn gewerkt.

Het slotakkoord was voor invaller Ygram Vrieling die in de 90e minuut met een geweldig schot de 4-0 voor SC Veenwouden aantekende. De goed leidende arbiter Arends vond het wel genoeg en floot de wedstrijd hierna af. De verdiende overwinning was misschien wat aan de ruime kant, gezien het wedstrijdbeeld. SV Marknesse kon echter geen aanspraak maken op meer want het wist in 90 minuten geen enkele doelrijpe kans te produceren.

© Verslag: Gerrit Procee