Schoolkorfbaltoernooi Twijzel start met prachtig weer

Woensdag 17-05-2017
TWIJZEL - Onder prachtige weersomstandigheden organiseerde KV Olympia uit Twijzel woensdag 17 mei voor de voor de 26ste keer het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 3 tot en met 8.

Dit waren ruim negenhonderd kinderen van negentien verschillende basisscholen die naar Twijzel zijn afgereisd om daar te strijden voor de eerste plaats. De teams die meedoen in de korfbalpoule maken tevens kans om naar de Friese korfbalfinale te gaan. Deze vindt plaats op woensdag 14 juni bij DTL in Hantum. Voor de kinderen van groep 1 en 2 is er een spellencircuit uitgezet. De eerste wedstrijden begonnen om 13.00 uur en de laatste wedstrijden eindigen om 17.15 uur. Na afloop ’t zweet op het voorhoofd van de inspanning.

Hoofdsponsor is dit jaar T2 Montage en Verbouw uit Kootstertille. Hier is de organisatie erg blij mee. Daarnaast zijn er nog vele andere sponsoren en vrijwilligers die dit evenement mogelijk maken.

De uitslagen:

Bij groep 3 t/m 8 werd er fel gestreden in 2 verschillende categorieën, de korfbalpoule en de niet korfbalpoule. Uit elke poule rolden kampioenen naar voren. De nummers 1 mochten een beker in ontvangst nemen.

In de korfbalpoule waren dat:
Groep 3/4: it Skriuwboerd en de Lichtbron
Groep 5/6: de Fjouwerhoeke 1, de Wrâldpoarte,Joh. Looyengaskoalle, de Fjouwerhoeke 2
Groep 7/8: de Fjouwerhoeke en de Wâldiik

De Fjouwerhoeke 1 en de Joh. Looyengaskoalle (groep 5/6) en it Skriuwboerd en de Lichtbron (groep 3/4) en de Fjouwerhoeke en de Wâldiik (groep 7/8) gaan naar de Friese finale op woensdag 14 juni in Hantum.

In de niet korfbalpoule waren de prijzen voor:
Groep 3/4: Joh. Looyengaskoalle, it Skriuwboerd, de Mienskip en de Prof. Casimir
Groep 5/6: de Oanrin, de Reinbôge, Joh. Looyengaskoalle, it Skriuwboerd, de Wrâldpoarte, de Lichtbron, it Holdersnêst, Kon. Julianaschool en de Hoekstien
Groep 7/8: Prof. Casimir, de Lichtbron, de Balkwar, de Claercamp, it Skriuwboerd, de Hoekstien

Alle kinderen namen een prachtig vaantje mee naar huis. De organisatie ziet terug op een zeer geslaagde zonovergoten korfbalmiddag. Ze willen alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Ze hebben dit jaar te maken met een unieke situatie. Het Provinciaal Schoolkorfbalkampioenschap Friesland (PSKF) wordt dit jaar gehouden op 14 juni 2017 in Hantum. Dit wordt georganiseerd door K.v. DTL. Tevens is het NK ook weer terug en wordt ook gehouden in Friesland. Dit keer in de vorm Open NK Schoolkorfbal. Dit toernooi wordt gehouden op 24 juni 2017 in Noordwolde door korfbalvereniging Leonidas. De winnaars en finalisten van het PSKF mogen deelnemen aan het Open NK.

terug naar overzicht
Schoolkorfbaltoernooi Twijzel start met prachtig weer Schoolkorfbaltoernooi Twijzel start met prachtig weer Uitslag op www.rtvnof.nl & foto's
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie