Simpele overwinning VCR op Ternaard · Foto('s): Sylvia Riemersma
  Sylvia Riemersma

Simpele overwinning VCR op Ternaard

vrijdag 18 april 2014

Voor de tweede achtereenvolgende keer moest VCR aantreden voor een inhaalwedstrijd op de dinsdagavond. Ditmaal kwam rode lantaarndrager Ternaard op bezoek in Rinsumageast. Het zwalkende team van oud VCR-trainer Hans Blom had nog een minimale kans op handhaving in de vierde klasse, maar moest dan wel winnen van het team van trainer Anton van Zwol. Na een flitsende start verzuimde de thuisploeg dit karwei al in een vroegtijdig stadium af te maken en de wedstrijd in het slot te gooien. Ondanks de zeer goede bedoelingen van de gasten uit Ternaard werd het toch nog met een ruime nederlaag huiswaarts gestuurd. Scheidsrechter Jan Wagenaar uit de Westereen voor het eerst als scheidsrechter te zien en te bewonderen op sportpark “De Vonder” had een gemakkelijke avond en hield de kaarten op zak.

VCR begon nog wel goed aan deze wedstrijd en dat resulteerde al in de 3e minuut in een 1-0 voorsprong. Het was VCR linksback Watze Houtstra die de van een blessure teruggekeerde Abe Dreyer de vleugel overstuurde. Hij vond spits Rienk de Haas aan zijn zijde en deze vuurde een pegel af richting de “doelman” van Ternaard, Mattijs Boltjes. Deze kon nog redding brengen maar moest een rebound toestaan. Mame Braaksma was hier als de kippen bij en schoot de 1-0 voorsprong keurig binnen. De supporters van de rood-hemden zagen het schip alweer drijven en hielden rekening met een “grote” nederlaag. Echter het vizier van de zwart-hemden stonden deze avond niet op scherp en ook de concentratie was niet bij iedereen aanwezig met als resultaat, veel slordige passes en onnodig veel balverlies. In de 6e minuut kreeg Jenilson Pires da Silva de uitgelezen mogelijkheid met een prima kopbal voor de 2-0 tussenstand uit een corner van Abe Dreyer. Echter “bar” keeper Mattijs Boltjes stond op de goede plaats en liftte de bal over de deklat. Precies halverwege deze eerste helft kreeg de thuisploeg weer een goede mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Het was Rienk de Haas die de goed mee doorgeschoven Jenilson Pires da Silva op maat wist te bedienen. Uit een moeilijke hoek schoot deze de bal precies op de kruising. De rebound werd een prooi voor Abe Dreyer maar hij stuitte op uitstekend verweer van de goalie van Ternaard. Door al deze missers kwam Ternaard beter in de wedstrijd en kreeg mogelijkheden vaak door toedoen van niet al te sterk optreden van de VCR defensie. Maar de wedstrijd had natuurlijk al lang gespeeld moeten zijn. Op het half uur leek VCR dan “eindelijk” de bevrijdende tweede treffer op het scorebord te kunnen toveren. Het was voorstopper Josco van Andel die met een schitterende lange trap Folkert de Vries bereikte op de rechtervleugel. En hij vond de naar rechts uitgeweken Rienk de Haas. Zeer fraai met buitenkantje rechts stuurde hij de bal richting de verre bovenhoek. Maar doelman Boltjes kreeg hulp en assistentie op de doellijn van zijn mede kompaan Jurjen Sipma die koppend redding wist te brengen. Even later zette middenvelder Roel Hoekstra, Jan Lammert van der Kooi met een prima steekpass oog in oog met de VCR doelman die echter als overwinnaar uit de bus kwam rollen en VCR zo behoedde voor de gelijkmaker. Vlak voor rust probeerde Rienk de Haas, de Ternaarder doelman nog eens te verrassen met een flinke uithaal maar deze ook gepareerd zag worden en zo gingen de beide ploegen rusten.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Een hard werkend team uit Ternaard en een welwillend team uit Rinsumageast. Zes minuten na de rust stuurde VCR laatste man Douwe Wiegersma met een schitterende lange trap, Abe Dreyer de hoek in. Deze gaf voor en Rienk de Haas mocht schieten. Maar de keeper van Ternaard, Mattijs Boltjes was een sta in de weg en keerde de bal miraculeus en werd de held van de Ternaarders. De stormram van VCR hield maar aan en duurde maar voort. Ditmaal was het Mame Braaksma die Anton Prins aan zijn zijde vond. Deze stuurde vervolgens Watze Houtstra de linkerflank over. Zijn gave voorzet was op maat voor Abe Dreyer maar hij vond de bekroning niet in de vorm van een doelpunt. In de 56e minuut was het Jan Lammert van der Kooi die er op volle snelheid tussenuit kneep richting de doelman van VCR, maar wederom zijn meerdere moest erkennen in Rene Zwaagstra. Een paar minuten later was het opnieuw Rienk de Haas met een prima individuele actie vanaf de linkerkant die een schot loste en deze pegel voorlangs het doel van de Ternaarder keeper zag vliegen. De ommekeer voor VCR kwam met het inbrengen van Piet Raap en Melle Wielinga. Ruim tien minuten voor tijd mocht VCR een vrije trap trappen. Heerlijk zocht Rienk de Haas de verre benedenhoek maar voor de zoveelste keer lag de keeper van Ternaard in de weg. Maar opnieuw moest hij een rebound toestaan die prima ingeschoten werd door de ingevallen Yannick Haakma. Echter voor de tweede keer in deze wedstrijd kreeg Boltjes assistentie op de doellijn van een mede kompaan die nog redding wist te brengen. In de 80e minuut werd dan eindelijk de ban gebroken en het verzet van Ternaard gekraakt. Het was VCR rechtsback Jan Terpstra die Melle Wielinga voor zich vond en deze op avontuur ging. Schitterend soleerde hij zich door de Ternaarder defensie heen en wist het doel te vinden, 2-0. Hierna kreeg Ternaard nog één uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Het was Janco Postma die ver mocht doorstomen over de rechterflank en een prima voorzet in huis had op Jan Lammert van der Kooi. Van der Kooi kwam een teenlengte tekort om de bal goed binnen te kunnen schieten en zo verzuimde Ternaard om de zogenaamde verdiende “eretreffer” in het boekje van de scheidsrechter te doen laten verdwijnen. Het slotakkoord was voor de “oranje” hemden. Een prima aanval werd ingeluid door Piet Raap. Maar zowel de pogingen van Yannick Haakma als Melle Wielinga vonden geen doel door toedoen van de keeper van Ternaard als door een interventie van een gastverdediger. Uiteindelijk was het dan toch Yannick Haakma die voor de 3-0 zorgde. Nog geen twee minuten later zorgde Rienk de Haas in de extra tijd op aangeven van Piet Raap voor de einduitslag van 4-0. En zo blijft VCR weliswaar op het tandvlees in de race voor het kampioensschap al wacht VCR nog een aantal pittige potjes voetbal, te beginnen komende zaterdag uit in Kollumerzwaag tegen Friese Boys.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00