SJO Bergum BCV VR1 neemt revanche op VIOD VR2 · Foto('s):

SJO Bergum BCV VR1 neemt revanche op VIOD VR2

zaterdag 28 februari 2015

In de eerste wedstrijd na de winterstop mocht BBC aantreden tegen VIOD VR2 in Driesum. VIOD had reeds twee competitiewedstrijden gespeeld en verloren. De wedstrijden van BBC werden afgelast, waardoor BBC nog geen wedstrijdritme had opgedaan.  In deze derby overheerste bij BBC, na de 2-1 thuisnederlaag tegen VIOD, revanchegevoelens.

Afgelopen week was er dan ook scherp getraind en iedereen was fit. VIOD kende een aantal blessures, waaronder de keepster. Na een weifelend begin van BBC kant, die in de eerste helft tegen een straffe wind moesten opboksen, waren de partijen aardig aan elkaar gewaagd. BBC kreeg wel de beste kansen maar was niet effectief genoeg. BBC kwam door een benutte strafschop die door Japke Heegstra werd benut op een 0-1 voorsprong wat ook de ruststand was. In de tweede helft kwam VIOD er niet meer aan te pas.

Met windvoordeel zette BBC veel druk. Doordat er te gehaast en soms slordig werd gespeeld werden diverse kansen onbenut gelaten. Zo zag Alina Tilkema een voorzet op de lat belandden. BBC kwam op 0-2 doordat een scherp genomen corner door Pytsje Veenstra met windvoordeel ineens in het doel verdween. Japke Heegstra kon tenslotte nogmaals de keepster van VIOD passeren met een goed ingeschoten bal en de zege veilig te stellen 0-3.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00