SJO Bergum BCV VR1 verliest thuis van VIOD VR2 · Foto('s):

SJO Bergum BCV VR1 verliest thuis van VIOD VR2

maandag 13 oktober 2014

Wegens een aantal blessures moest BBC deze middag aanvulling zoeken uit de MA. Ploegen als Oranje Nassau, Flevo Boys en VIOD kunnen putten uit een groot aantal A-speelsters. BBC beschikt echter over één vrouweneftal. De MA-speelsters hebben echter laten zien het niveau aan te kunnen. Ook kon Miriam Dijkstra wegens werkzaamheden pas in de tweede helft aanwezig zijn. BBC begon dan ook afwachtend en trok zich op eigen helft terug. Zij lieten zich niet moedwillig naar de slachtbank leiden zoals een week eerder The Knickerbockers een oorwassing van VIOD VR2 kreeg.

De trainers van BBC zijn duidelijk met een nieuwe opbouw bezig en dan kun je ook geen sprankelend voetbal verwachten. Eerst zal het verdedigend goed moeten staan. Er zal meer gecoacht moeten worden in het veld en de speelsters zullen elkaar opbouwende kritiek moeten geven. BBC doet het helemaal niet slecht gezien de drie overwinningen en een keurige vijfde plaats na zes wedstrijden als debutant zijnde.

BBC dwong dus in de 1e helft heel weinig af. Aanvallend kwam BBC er sporadisch uit. Pas na een achterstand in de tweede helft liet BBC zien wel degelijk druk te kunnen zetten. VIOD had ook duidelijk moeite met de opstelling van BBC. Toch kregen zij in de 1e helft de beste kansen. In eerste instantie werden enkele mogelijkheden onbenut gelaten. Binnen twintig minuten had VIOD op voorsprong moeten staan toen zij een penalty kregen toegewezen. Een inzet van Irma Wijbenga kwam tegen de hand van een verdedigster van BBC. Van opzet was geen sprake. Toch kende de scheidsrechter de penalty toe. Baukje de Vries schoot echter via de paal naast. Ruststand werd 0-0. BBC mocht hier het meest content mee zijn.

In de tweede helft kwam VIOD in de 52e minuut op voorsprong. Een scherp genomen corner werd bij de eerste paal door Sietske Elzinga binnengeschoten 0-1. De gelijkmaker kwam in de 68e minuut. Deze kwam enigszins gelukkig tot stand. Een voorzet van BBC zijde werd door een verdedigster van VIOD totaal verkeert beoordeeld, waardoor zij haar eigen keepster passeerde 1-1. De vreugde aan BBC zijde was echter van korte duur. Een vrije trap in de 72e minuut van vijftig meter afstand werd door keepster Geertje van der Meulen totaal verkeert beoordeeld. De bal stuitte over haar heen en tot ieders verbazing verdween deze in het doel 1-2. BBC ging op zoek naar de gelijkmaker en werd vooral uit vrije trappen en corners nog gevaarlijk. Keepster Anna Reitsma bleek echter ook deze middag moeilijk te passeren en redde een aantal keren bekwaam. Eindstand 1-2.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00