SJO Bergum BCV Comb. Vr1 houdt spanning erin · Foto('s):

SJO Bergum BCV Comb. Vr1 houdt spanning erin

maandag 21 april 2014

BBC moest afgelopen zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Wolvega Vr.1 winnen, om MKV Vr.1 (die dan minstens 1 punt moest halen) thuis tegen Be Quick Vr.2 uit Dokkum van de titel af te houden. Wolvega kon nog een periodetitel winnen, zodat de verwachting was dat het een beladen wedstrijd zou worden. In deze topwedstrijd haalde BBC ongeschonden het einde door met 1-2 verdiend te winnen. Gemakkelijk ging dit niet. Wolvega bleek fysiek een moeilijke tegenstander die ook behoorlijk veldspel liet zien. BBC had tot een kwartier voor het einde de overhand en kreeg de beste mogelijkheden. Het was eerst aftasten geblazen.

In de 17e minuut had BBC echter op voorsprong moeten komen toen de scheidsrechter een penalty toekende, doordat AlinaTilkema in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De keepster van Wolvega redde echter bekwaam op de door Japke Heegstra hard in de hoek geschoten bal. BBC ging niet bij de pakken neerzitten en gaf steeds meer druk naar voren. Een aantal goed genomen corners werden over gekopt of naast geschoten. Toch kwam BBC in de 30e minuut verdiend op voorsprong. Alina Tilkema kreeg uit een corner de bal in bezit en zette BBC met een droge knal op een 0-1 voorsprong. Wolvega had in de 42e minuut de gelijkmaker moeten scoren. Over rechts kreeg Wolvega een vrije doortocht. De keepster van BBC was te laat. De ingeschoten bal kwam echter op de buitenkant paal terecht. BBC mazzelde en kroop door het oog van de naald. Ruststand werd 0-1.

In de tweede helft kreeg BBC direct een uitstekende kans. Alina Tilkema spelde zichzelf uitstekend vrij. Haar schot was echter te slap om de keepster van Wolvega te verontrusten. Keepster Christa Hirdes redt in de 50e minuut uitstekend op een ingeschoten bal van Wolvega. Rommie Dijkman had in de 55e minuut de 0-2 op haar schoen toen zij alleen voor de keepster van Wolvega verscheen. Ze treuzelde iets te lang waardoor het geen goal opleverde. Toch kwam BBC op 0-2. Met een schitterend schot in de bovenhoek verrastte Pytsje Veenstra in de 67e minuut de keepster van Wolvega die iets te ver voor haar goal stond. Wolvega bracht toch de spanning nog even terug door in de 69e minuut uit een corner prima tegen te scoren. 1-2. Het werd toch nog even billenknijpen in het laatste kwartier voor BBC. Alina Tilkema had deze spanning in de 82e minuut kunnen wegnemen toen zij vrijstaand kon uithalen . De bal verdween helaas naast de goal. BBC haalde uitgeblust toch het einde met een 1-2 zege. De scheidsrechter floot een goede wedstrijd.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00