Slechte eerste helft nekt Oostergo tegen RWF · Foto('s):

Slechte eerste helft nekt Oostergo tegen RWF

dinsdag 21 november 2017

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen R.W.F. uit Frieschepalen op het programma. Vorige week kwam er een einde aan het bekeravontuur van Oostergo in Leeuwarden. Tegen 1ste klasser LAC Frisia werd met duidelijke cijfers, 10-0, verslagen. Wie dacht dat Oostergo deze zeperd tegen R.W.F. wel even recht kwam zetten, kwam bedrogen uit.

Vaak kun je aan de warming-up al zien, hoe een elftal de wedstrijd in zal gaan. De warming-up van R.W.F. was pittig op en aan de koppies was te zien dat ze er vanmiddag op sportpark De Streng vol voor wilden gaan. De warming-up van Oostergo was tam en het ontbrak in de eerste helft aan de absolute wil om te winnen. De wil om te winnen was er bij R.W.F. wel. Onze tegenstander kent een stroeve seizoenstart als degradant uit de derde klasse. Oostergo kende een goede start, maar dit was afgelopen zaterdag de eerste helft niet terug te zien.

Daar waar in september en oktober het middenveld veelvuldig werd gebruikt in de opbouw, was het lange halen gauw thuis. R.W.F. kreeg een penalty, na een vreemde actie van Oostergo goalie Jelmer Hoekstra. Deze penalty werd onberispelijk tegen de touwen gejaagd. In de 30ste minuut werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Een speler van R.W.F. kreeg alle gelegenheid om van 20 meter uit te halen en deed dat voortreffelijk door de bal in de rechterbovenhoek te plaatsen. Enige wapenfeit van Oostergo was een inzet van Dirk Jan Schreiber die van de doellijn werd gehaald.

In de rust moet er iets in de thee van Oostergo hebben gezeten, want in de tweede helft was er vanaf de eerste minuut de wil bij de spelers van Oostergo om terug in de wedstrijd te komen. En dit lukte al vrij snel, door een geplaatst schot van de lepe Julius de Jong. 1-2 op het scorebord en een Oostergo dat vol overtuiging begon te voetballen. Herman Sprik schoof door naar het middenveld en dit leidde tot veel kansen voor Oostergo. Op aangeven van Gerjan Mossel was het Dirk Jan Schreiber die helaas de bal niet vol raakte, anders was er een gelijkspel geweest. Een inzet van spits Lars de Jong belandde net naast het doel. Oostergo speelde achter één op één en dit leidde nog tot gevaarlijke counters van R.W.F., maar met name junior Arjen Raap speelde een voortreffelijke tweede helft, waardoor de spitsen van R.W.F. geen echte kansen meer kregen.

Oostergo vocht tot de laatste minuut voor de gelijkmaker, maar dat mocht helaas niet baten. Maar de tweede helft was voor de toeschouwers mooi om te zien. Er was veel strijd te zien en dat is wat Oostergo ook de komende twee wedstrijden mee zullen moeten nemen tegen Opende en daarna tegen koploper Harkema Opeinde.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00