Slechte eerste helft nekt zaalteam De Wâlden VR1 · Foto('s): Jouke Dantuma
  Jouke Dantuma

Slechte eerste helft nekt zaalteam De Wâlden VR1

zondag 23 september 2018

In de tweede competitiewedstrijd tegen het zeer ervaren Exstudiantes uit Groningen kregen de jonge meiden van Romke Wielstra en Jouke Dantuma in de eerste 20 minuten voetballes. Het zeer naïef spelende De Wâlden werd op alle fronten afgetroefd. De ‘stadjers’ waren creatiever, hadden een snellere balbehandeling, bewogen veel slimmer en scoorde aan de lopende band. Pas na een 4-0 achterstand wist Simone Hofer iets terug te doen door te scoren.

In de tweede helft had De Wâlden haar zaakjes met name verdedigend wel voor elkaar. Door het vroege uitvallen van Marije Miedema moesten de overige vijf speelsters een tandje extra bijzetten. In een messcherpe counter wist Marissa Elzinga de kloof te verkleinen tot twee doelpunten. Het voorbereidende werk bij dit doelpunt was trouwens van zeldzame klasse. Simone Hofer, met keepster Geeske van der Meulen, de absolute uitblinker veroverde niet alleen de bal, maar passeerde de laatste man van Exstudiantes op weergaloze wijze. Nadat De Wâlden twee kansen op de aansluitingstreffer niet verzilverde moest het moegestreden team uiteindelijk nog één tegendoelpunt incasseren.

Rest nog te vermelden dat zowel de 16-jarige Renza Dijkstra als Ane Leistra terug kunnen zien op een prima debuut. De ene als voetballer en de andere als scheidsrechter. De Groningers waren namelijk vergeten een scheidsrechter te regelen. Begrijpelijk omdat de KNVB dit normaliter altijd doet. Eindstand 5-2.

© Verslag: Jouke Dantuma

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00