Sneu verlies Geel Wit tegen Groninger Boys · Foto('s):

Sneu verlies Geel Wit tegen Groninger Boys

maandag 18 december 2017

Geel Wit heeft met 2-3 verloren van koploper Groninger Boys. Dat was een sneu verlies want Geel Wit was zeker niet de mindere.  Groninger Boys loopt over van ervaring en had Geel Wit al in de eerste minuut kunnen overbluffen, maar de fout van Pieter Kiewiet bleef onbestraft. Na enkele kansjes voor de bezoekers kwam Geel Wit beter in het spel. De eerste kans kwam na een kwartier. Jordi Metz legde de bal breed op Kevin Kiewiet. Diens schot werd gekeerd door doelman Feike Spoor. Die verwerkte vervolgens de rebound van Danny Metz tot corner. De hoekschop van Jordi Metz kwam via Sander Graafsma bij Lars Molenaar en zijn kopbal eindigde bovenop de lat.

De jonge doelman was goud waard voor de koploper, want vijf minuten later keerde hij met de voeten een inzet van Jordi Metz en meteen daarna tikte hij een schot van Jurjen Metz over de lat. Daarna volgde een prachtige aanval die door Kevin Kiewiet werd opgezet. Via zijn broer Kayan kwam de bal bij Bente Bonthuis die naast schoot. Ook Groninger Boys kreeg kansen. Pieter Oene Smit moest handelend optreden op een schot van Mohamed Farouni en hij tikte op fantastische wijze een vrije schop van Freddy de Grooth uit de hoek.

Een vrije schop van Jordi Metz ging net naast en aan de andere kant kopte Earl Erwin Perré uit een vrije trap van Pong Clemencia over. Geel Wit drong aan, maar Danny Metz en Sander Graafsma haalden de trekker niet over. Dat deed Freddy de Grooth aan de andere kant wel. Nadat in de voorlaatste minuut uit een vrije trap van hem Kevin Kiewiet nog koppend redding kon brengen, was het in de slotseconden wel raak. De trap van De Grooth ging over de muur precies in de kruising: 0-1.

Na vijf minuten in de tweede helft werd de stand gelijk. Goed doorzetten van Lars Molenaar werd beloond met een treffer van Bente Bonthuis: 1-1. Diezelfde aanvaller was een kwartier later dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn vrije trap ging net naast. Aan de andere zijde was Freddy de Grooth succesvoller. Eerst werd zijn kopbal van dichtbij nog door Pieter Oene Smit gestopt, maar die was vijf minuten later kansloos toen de bal uit een corner weer op het hoofd van De Grooth kwam: 1-2. Geel Wit drong aan. Een kopbal van Johan Kolk kwam via een tegenstander op de paal. Sander Graafsma zette Bente Bonthuis voor de keeper, maar die slaagde er niet in de sluitpost te passeren. Dat lukte Earl Erwin Perré wel. Djerry Spoelstra verspeelde bal bal op het middenveld, waarna het speeltuig bij Perré kwam en die wist er wel raad mee. In de slotseconden scoorde Danny Metz 2-3.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Pieter Kieweiet, Kevin Kiewiet, Kayan Kiewiet; Jurjen Metz (Djerry Spoelstra, 80), Sander Graafsma, Jordi Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz, Lars Molenaar (Jorik Beekem).

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00