Sneu verlies voor Triumphera Dames 2 · Foto('s): Sake Beerstra

Sneu verlies voor Triumphera Dames 2

vrijdag 27 maart 2015

Het dames 2 team van Triumphera speelde een prima wedstrijd donderdagavond 26 maart tegen de dames van HVC uit Harkema. Het was een wedstrijd tussen de nummer drie HVC en de nummer vier Triumphera. Uiteindelijk wonnen de dames van Harkema de wedstrijd met 2-1.

Afgelopen donderdag waren mede door het slechte weer weinig toeschouwers op de tribune. De thuisblijvers kregen echter ongelijk. De wedstrijd was spannend en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Triumphera dames 2 is een nieuw samengesteld team met vier jeugdspelers. Dit team begon aarzelend aan de competitie maar inmiddels is dit jonge team met enkele routiniers in de gelederen opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst.

De eerste set ging gelijk op. Harkema begon goed maar Triumphera gaf goed partij. Met tussenstanden van 6-6, 7-7 en 9-9 waren de teams aan elkaar gewaagd. Het initiatief lag bij Harkema. De Harrekieten liepen uit naar een 15-11 voorsprong. Een mooi punt van Marijke en een harde smash van Cheryl zorgt er voor dat Triumphera terugkomt in de set. Harkema blijft echter de bovenliggende partij en loopt uit naar een 21-15 voorsprong waarna coach Marinka een time-out neemt. Vervolgens lukt het Triumphera niet om de achterstand nog goed te maken. De bal wordt nog enkele keren uit het veld geslagen waarna HVC de eerste set weet te winnen met 25-21.

De tweede set begint uitstekend voor Triumphera. Na een mooie rally zorgt Tineke voor 1-0. Cheryl op aangeven van Marijke knalt de ballen over het net. HVC is op dat moment van slag en Triumphera neemt een 5-0 voorsprong. Na een 7-2 voorsprong zijn de rollen omgedraaid. HVC vecht zich terug in de wedstijd. Triumphera speelt slordig en kijkt ineens tegen een  10 – 7 achterstand aan. Coach Marinka grijpt dan in met een time- out en een donderspeech. Na de onderbreking pakt Triumphera de draad weer op. Na een 17-14 achterstand komt Anne aan serve en zij zorgt met een aantal punten er voor dat beide ploegen weer op gelijke hoogte komen, 17-17. Cheryl  en Sineke zorgen voor een voorsprong en als Tineke de bal over het net mept en Anna Sjoukje met een harde opslag de stand op 24-21 brengt kan er weinig meer misgaan voor Triumphera. Harkema toont echter mentaliteit en komt terug tot 24-24. De spanning is op de tribune voelbaar. Er wordt gevochten voor elke bal en na een 25-25 stand geeft Triumphera de set toch nog uit handen. Misschien door de spanning of door de jeugdige onervarenheid. Uiteindelijk wint Harkema ook de tweede set met 27-25.

In de derde set neemt Triumphera revanche. Snel komen de dames op voorsprong. Het publiek geniet van een mooie smash van Sineke. Ook Tineke maakt met haar goede opslag enkele punten. Marijke strooit met passes en Triumphera neemt een 8-5 voorsprong. Harkema probeert met een time-out nog te redden wat er te redden valt. Maar helaas voor de Harrekieten valt er in deze set niets meer te redden. Triumphera is helemaal los en speelt HVC helemaal zoek. Na een 10-7 voorsprong zorgen Anna Sjoukje en Sineke met een mooie blok voor een 12-7 voorsprong waarna Triumphera als team laat zien waartoe het in staat is. Harkema kan niets meer inbrengen. Triumphera loopt uit naar een 20-10 voorsprong en zal uiteindelijk deze set met 25-10 overtuigend winnen.

Uiteindelijk kunnen de dames van Triumphera ondanks de 2-1 nederlaag terugzien op een goed gespeelde wedstrijd. De tweede set werd sneu verloren maar de derde set maakte dat Triumphera meer dan verdiend een punt overhield tegen de dames van HVC uit Harkema.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00