Sneu verlies VVT bij koploper De Sweach · Foto('s):

Sneu verlies VVT bij koploper De Sweach

zondag 11 oktober 2015

De druiven waren zuur en de gifbeker moest geheel voor VVT in de wedstrijd uit tegen De Sweach. In de honderdste minuut werd VVT alsnog getrakteerd op een onverdiende nederlaag. Een gelijkspel was het minste wat de groenhemden hadden verdiend, maar de sport is niet altijd eerlijk.

De Sweach pakte het initiatief in het begin van de wedstrijd, zonder dat het erg overtuigend uitpakte. Toch werd zij in de vierde minuut ongewild door VVT zelf in het zadel geholpen. Een onnodige overtreding in het beruchte gebied, betekende een penalty en werd door de thuisclub onberispelijk binnen geschoten 1-0. Daarmee was het ook gedaan bij de koploper, het spel werd steeds meer door VVT gedicteerd. Toch bleef het een spel van wapengekletter hoofdzakelijk op het middenveld. Met soms wederzijds een aanval maar met niet meer dan kracht van een speldenprik. De rust werd dan ook opgepakt met de 1-0 voor de thuisclub.

Na rust werd het publiek getrakteerd op een opportunistisch VVT. De schroom werd letterlijk en figuurlijk van zich afgeschud. De Sweach had hier duidelijk veel problemen mee, alleen was het scoren voor VVT het grootste probleem. Gaele Walda had het vizier niet op scherp en daarmee de mogelijkheid liet liggen om de welverdiende gelijkmaker aan te tekenen. Het ongelukkige gevoel werd toch weggewist door Richard Kempenaar, die met een kopbal uit een vrije trap van Menno Waasdorp de 1-1 scoorde. De paniek brak vervolgens uit bij de thuisclub, deze werd een dikke minuut later nog groter. Wiebe Aardema kwam oog in oog met de De Sweach goalie, toch was scoren dit keer niet aan hem besteed.

Door het niet benutten van deze scoringsmogelijkheden, bezorgde VVT zich zelf een slechte middag. Diverse oorzaken hield in dat de scheidsrechter de wedstrijd lang liet duren, maar zolang de man niet fluit is de wedstrijd nog niet afgelopen. De Sweach trok toch nog aan het langste eind, door de 2-1 te scoren. Toch was dit doelpunt te wijten aan het niet af stoppen van de speler die van halverwege de speelhelft, zodoende de weg richting het VVT doel erg gemakkelijk kon afleggen en te scoren. VVT werd geconfronteerd met één van de voetbalwetten van als je zelf niet scoort, de tegenstander dit niet laat liggen en het wel doet. VVT leed een kleine nederlaag bij de koploper, maar had hier zelf een grote rol in.

© Verslag: Klaas Dijkstra

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00