Solide overwinning VV Buitenpost op PKC’83 · Foto('s): Kiepie.nl
  Kiepie.nl

Solide overwinning VV Buitenpost op PKC’83

zondag 30 april 2017

VV Buitenpost blijft bovenin staan in de derde periode. Afgelopen zaterdag werd met 3-1 gewonnen van PKC’83 uit Groningen. In de eerste helft speelden beide ploegen in een hoog tempo. Al snel leidde het tot een grote kans voor Rudmer Loonstra, maar hij schoot voorlangs. De eerste kans voor de Groningers ging er via Touflik Faraouni wel meteen in. Daarna golfde het spel op en neer totdat Joran Olijve het op de heupen kreeg en in de 21ste minuut de verdiende gelijkmaker binnenschoot.

Nog geen tien minuten later stoomde Olijve opnieuw op, maar werd hij aangetikt in het strafschopgebied. Aanvoerder Berend Schootstra mocht de penalty nemen en faalde niet: 2-1. Net voor rust gooide Joop Pijnacker het duel in het slot door een mooie voorzet van Rob Dijkstra binnen te schieten.

Net niet

In de tweede helft lag het tempo een stuk lager. Buitenpost had de zware bekerwedstrijd tegen Staphorst nog in de benen en PKC’83 maakt zich op voor de nacompetitie. Buitenpost creëerde een aantal mogelijkheden en doelman Robert van der Laan van Buitenpost tikte een vrije trap van de Groningers net over het doel. In de eindfase konden invallers Rik Weening en Jorrit Terpstra net niet profiteren van de ruimte die PKC achterin weggaf. Zo werd er niet meer gescoord en bleef het 3-1.

Cruciale wedstrijd

Zaterdag spelen de Blauwkes opnieuw een thuiswedstrijd, nu tegen de nummer 2 van de ranglijst d’ Olde Veste. Wederom een mooi affiche en ook weer een cruciale wedstrijd om de derde periodetitel.