Spannende pot korfballers Veenwouden · Foto('s):

Spannende pot korfballers Veenwouden

zondag 16 november 2014

Na de dik verloren eerste thuiswedstrijd tegen TFS in de zaalcompetitie moest het eerste team van Veenwouden afgelopen zaterdag  spelen tegen Boelenslaan. Bij de vorige uitwedstrijd tegen Boelenslaan op het veld wist Veenwouden wel veel kansen te creëren maar niet te verzilveren (eindstand werd toen 17-6 voor Boelenslaan). Veenwouden begon deze wedstrijd in een gewijzigde samenstelling in verband met het ontbreken van enkele vaste basisspeelsters. Tietie Keizer en Janneke van der Vliet, speelsters bij het tweede team, vervingen hen op zeer goede wijze.

Vanaf het begin van de wedstrijd in de zaal in Houtigehage kwam het initiatief echter van Veenwouden. Binnen enkele minuten kwam Veenwouden op een 0-2 voorsprong. Boelenslaan wist het gat snel weer te dichten waarna Veenwouden weer een voorsprong wist op te bouwen. Bij de pauze stond er een ruststand op de borden van 6-8 in het voordeel van Veenwouden.

Na de pauze scoorden de thuisploeg en de gasten om en om. Tot in de laatste minuten van de wedstrijd kon Veenwouden de voorsprong vasthouden. De blessuretijd die de scheidsrechter aanhield, bleek echter te lang. De thuisploeg wist met veel hangen en wurgen nog een 11-11 stand op de borden te kunnen zetten. In blessuretijd hield Daniël Keizer het hoofd koel bij het nemen van een strafworp waardoor Veenwouden weer op voorsprong kwam.

In de slotfase van de wedstrijd perste de thuisploeg er nog alles uit en direct na een verzilverde strafworp van de thuisploeg floot de scheidsrechter af bij een stand van 12-12. Doelpunten: Henk Moorlag 4, Daniël Keizer 3, Fera Dam 2, en Johannes de Boer, Marja van der Meer en Janneke van der Vliet allen 1.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00